Računalništvo, telefonija
07.02.2017 09:44
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG z novimi pametnimi urami najverjetneje že jutri! Skupaj z novim Android Wear 2.0

LG Watch Urbane
LG Watch Urbane

Ni težko razbrati, da bo leto 2017 na področju pametnih ur izredno zanimivo. Na eni strani se podjetje Fitbit s prezvemi, kot je bil na primer Pebble, pripravlja na konkurenčni dvoboj. Med drugim je CEO podjetja Fitbit izjavil, da se intenzivno razvija lastna trgovina z aplikacijami. Tudi googlova platforma Android Wear 2.0 bo končno zagledala luč sveta. Najverjetneje tudi v obliki novih modelov pametnih ur LG, ki bodo po vsej verjetnosti predstavljene že jutri.

Gre za dva modela pametnih ur in sicer LG Watch Sport in LG Watch Style. Uri bosta na žalost imeli okrogla zaslona kar predstavlja veliko težavo pri vsakdanji uporabi. Površina zaslona je zaradi okrogle oblike izredno majhna. V primeru obeh modelov bo zaslon veliko manjši od na primer Apple Watch ure, ki ima pravokotni zaslon in s tem povrišno za udoben prikaz informacij. Navsezadnje je pametna ura ravno zaradi aplikacij in ostalih vsebin pametna in ne zaradi prikaza ure v klasični obliki.

Oba modela naj bi bila vodoodporna do 1m globine in ponujala 4GB spomina za shranjevanje informacij. Sprva se to sliši malo vendar pa je povsem dovolj za uporabo pametne ure. Obe uri naj bi bili sestavljeni iz jeklenega ohišja kar bo brez dvoma vplivalo na dober občutek pri nošenju. Cene naj bi se gibale med 250 in 350 ameriških dolarjev kar je sprejemljiva cena glede na konkurenco in tudi glede na cene pametnih zapestnic.

Edino vprašanje, ki se postavlja je ali se splača pametne ure kupiti. Po eni strani bomo v letu 2017 priča predstavitvam številnih novih modelov pametnih ur zato morda trenutek nakupa ni najboljši. Po drugi strani pa se tehnološki svet razvija naprej hitro kar pomeni, da se ne splača čakati. Velika sprememba se obeta pri operacijskem sistemu Android Wear 2.0. Težko pričakovana je tudi nova izvedba Android Wear 2.0, ki mora navdušiti uporabnike in strokovnjake saj so si pri Googlu vzeli več časa kot načrtovano.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404

ABC ACCELERATOR

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 041 261 222
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 393 39 96, 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
sl_SISlovenian