Strojna oprema
18.03.2007 06:15

Deli z drugimi:

Share

Logitech prejel štiri nagrade »iF Product Design«

Logitech je objavil, da so štirje izdelki podjetja prejeli prestižno nagrado iF 2007 (International Forum Design) za odličnost dizajna izdelka: glasbeni sistem “Logitech® Wireless DJ™”, univerzalni daljinski upravljalnik “Logitech® Harmony® 1000 Advanced Universal”, zvočniški sistem “Logitech® Z-10 Interactive” in visoko zmogljiv zvočniški sistem “Logitech® AudioStation™” za iPod®.
“Veseli nas, da je iF prepoznal našo kakovost in nagradil štiri naše izdelke,” je dejal Guerrino De Luca, predsednik in glavni direktor Logitecha. “Logitech vlaga veliko energije v oblikovanje izdelkov, ki omogočajo uporabnikom upravljanje in uživanje v novem digitalnem izkustvu hišne zabave. Te nagrade nas navdihujejo pri nameri, da nadaljujemo z oblikovanjem izdelkov, ki predstavljajo idealno ravnovesje med obliko in funkcionalnostjo.”
Žirija nagrade iF je sestavljena iz vodilnih svetovnih dizajnerjev. Leto 2007 je tretje leto v nizu, ki je Logitechu prineslo iF nagrado za dizajn.

Glasbeni sistem Logitech Wireless DJ

Glasbeni sistem “Logitech Wireless DJ” omogoča uporabnikom enostavno predvajanje digitalne glasbe z osebnega računalnika na kateremkoli glasbenem sistemu ali multimedijskem zvočniškem sistemu – in upravljanje z njim iz dlani njihove roke. Preprost tridelni sistem “Wireless DJ” združuje enostavnost funkcionalnosti “priklopi in predvajaj” z jasnim digitalnim zvokom. Obstoječe brezžično omrežje za delovanje ni potrebno. Sistem “Wireless DJ” lahko predvaja številne računalniške avdio formate, vključno s formati MP3, iTunes® (AAC), WMA, kot tudi internetni radio in podcast-e. Moden daljinski upravljalnik – z modro osvetljenim ozadjem zaslona iz tekočih kristalov (LCD) in z mehanskim drsnim koleščekom – omogoča enostavno upravljanje s celotno glasbeno zbirko.

Daljinski upravljalnik Logitech Harmony 1000 Advanced Universal

Univerzalni daljinski upravljalnik “Logitech Harmony 1000 Advanced Universal” je paradni izdelek iz Logitechove nagrajevane družine naprednih univerzalnih daljincev, v ZDA najbolj priljubljene blagovne znamke med naprednimi univerzalnimi daljinskimi upravljalniki, ki beleži vzpon tudi v Evropi. Daljinski upravljalnik Harmony 1000 omogoča uporabnikom enostavno upravljanje z domačimi zabavnimi napravami, vključno z videorekorderji, digitalnimi videorekorderji, televizijami z visoko ločljivostjo in celo z nekaterimi gospodinjskimi napravami. Izjemen 9-centimetrski barvni, na dotik občutljiv zaslon omogoča uporabnikom, da z enim samim pritiskom na gumb upravljajo z vsemi digitalnimi napravami v dnevni sobi.

Zvočniški sistem Logitech Z-10 Interactive Speaker System

Zvočniški sistem “Logitech Z-10 Interactive 2.0” ima prelomen dizajn, ki pri uporabnikih spreminja način dojemanja in uporabe računalniških zvočnikov. Z na dotik občutljivimi tipkami in od zadaj osvetljenim zaslonom, ki prikazuje podatke o digitalni glasbi oz. predvajani skladbi, uro, stopnjo glasnosti in še druge lastnosti, nas model Z-10 vabi, da mu prisluhnemo in se ga dotaknemo. S pomočjo USB tehnologije in programske opreme lahko model Z-10 prikaže podatke o predvajani skladbi iz priljubljenih multimedijskih predvajalnikov, vključno z aplikacijami iTunes, Windows Media® Player, Winamp in Musicmatch®. Poleg tega so na zvočnikih nameščeni štiri tipke za prednastavitev internetnega radija, kar omogoča uporabnikom hitro shranjevanje in priklic njihovih priljubljenih postaj, in predvajalnih list.

Zvočniki Logitech AudioStation za iPod

Zvočniški sistem “Logitech AudioStation” za iPod je enovit kompakten sistem z vgrajenim digitalnim AM/FM radijskim sprejemnikom, ki lahko spremeni vsako sobo v koncertno dvorano za predvajanje digitalne glasbe. Zvočniki nudijo dinamičen spekter jasnega in močnega zvoka – od silovitih basovskih linij do preciznih visokih frekvenc. Na sistemu AudioStation ni tipk ali gumbov – upravljalni ukazi se nahajajo na sprednji plošči in so občutljivi na dotik – s tem dajejo zvočnikom gladko podobo. Ko so zvočniki vključeni, so na dotik občutljive ukazne tipke osvetljene z majhnimi LED lučkami in uporabniki lahko z enim samim dotikom vklopijo oz. izklopijo sistem, nastavijo glasnost, izberejo radijsko postajo in preklopijo vhodni signal iz iPod-a na druge avdio naprave.

O nagradi iF za dizajn
Nagrade iF za dizajn se pod nadzorom organizacije “International Forum Design” podeljujejo od leta 1954 in sodijo med najbolj pomembna svetovna tekmovanja s področju dizajna, saj beležijo vsako leto skoraj 2.000 prijav iz več kot 30-ih različnih držav. V letu 2007 je za priznane iF nagrade za dizajn tekmovalo 2.293 izdelkov iz 35 različnih držav.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 309 44 44

INTERA d.o.o.

Osojnikova cesta 3, 2250 Ptuj, Tel: 05 908 99 93
Podjetje Intera razvija slovenski sistem Intrix , namenjen prodaji, CRM (upravljanje odnosov s strankami), vodenju projektov, servisu in marketingu. Glavna prednost sistema je prilagodljivost ... Več
sl_SISlovenian