Prenosni računalniki
Dodatki za računalnike
24.02.2021 12:45
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MacBook Pro bo letos ponovno dobil HDMI vhod in čitalec SD kartic

MacBook Pro bo letos ponovno dobil HDMI vhod in čitalec SD kartic
MacBook Pro bo letos ponovno dobil HDMI vhod in čitalec SD kartic

Po podatkih enega najbolj znanih analitikov TF Securities Ming-Chi Kua bi naj bila letošnja dva modela MacBook Pro, ki sta napovedana za drugo polovico leto, opremljena s čitalcem SD kartic in HDMI vhodom.

Poleg tega je Kuo v obvestilu investitorjem še napovedal, da bo Apple letos poskrbel za veliko dizajnersko spremembo, ki bi lahko omogočila več možnosti za zunanjo povezljivost z napravami. Apple je v zadnjih šestih letih skrčil možnosti povezljivosti svojega MacBooka na USB-C and Thunderbolt 3. Premik k bolj inkluzivni mobilni platformi bodo pozdravili predvsem vsi tisti uporabniki, ki niso najbolj naklonjeni k raznim kablom in zunanjim dodatkom.

MacBook Pro je čitalec SD kartic in HDMI vhod nazadnje imel leta 2015, za tem pa so vsi modeli bili popolnoma brez teh delov. Kuo še napoveduje, da bi lahko vlogo ekskluzivnega dobavitelja za bodoče SD čitalce prevzel Genesys Logic. Ta bi naj sčasoma tudi prevzel vedno večjo vlogo v Applovi produktni liniji in njenem nadaljnjem razvoju. Dotično podjetje bi naj z Applom tudi razvijalo naslednjo generacijo USB 4.0 protokola, vendar te informacije še niso potrjene.

Januarja je Kuo objavil, da za letošnje leto pričakuje 14 in 16-inčni mini LED MacBook Pro. Oba modela bi naj bila nekoliko bolj v skaldu z Applovim modernim dizajnerskim jezikom, ki pri “velikem jabolku” prednjači že zadnjih nekaj let. Prva v linji teh “modernih” naprav je bil tablica iPad Pro iz leta 2018, medtem ko je lanski iPhone 12 prav tako prišel blizu novim Applovim dizajnerskim smernicam.

Poleg čitalca SD kartic in HDMI vhoda bo Apple z novima modeloma MacBook Pro ponovno oživil polnilno tehnologijo MagSafe, ki je v sicer nekoliko prilagojeni obliki bila predstavljena pri iPhonu 12. Po podatkih Kua bo prenovo doživel tudi precej osiromašeni OLED Touch Bar.

Ming-Chi Kuo napoveduje izid novega MacBooka Pro v tretjem četrtletju leta. Rezultat novega dizajna in sprememb specifikacij bi naj po Kuovem mnenju bilo znatno povečanje MacBook prodaje, ki naj bi v primerjavi z lanskim letom zraslo za med 25 in 30 %, kar pomeni, da bi Apple v letu 2021 prodal okrog 20 milijonov prenosnikov MacBook Pro.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4D, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed eleifend blandit dolor, nec dapibus turpis efficitur eu. Morbi pretium mi vitae lacus tempus viverra. Ut vitae sapien sit ... Več