Računalništvo, telefonija
30.03.2007 09:03

Deli z drugimi:

Share

Maja NT konferenca 2007

Microsoft je najavil, da že potekajo prijave na Microsoftovo NT konferenco 2007, največji slovenski dogodek s področja informacijskih tehnologij, ki bo med 14. in 16. majem potekala v Portorožu. Letošnja konferenca s sloganom “Prihodnost je zdaj” prinaša številne novosti, s katerimi želi Microsoft konferenco narediti zanimivo za najširšo javnost. Poleg tehničnih vsebin in predavanj bo NT konferenca letos razširjena z dodatnimi vsebinami, ki bodo informacijskim strokovnjakom omogočile še uspešnejše opravljanje njihovega dela. Za NT konferenco tudi letos vlada izredno zanimanje, saj je število do sedaj prejetih prijav za 20 odstotkov višje kot v enakem obdobju leta 2006.

Microsoft na letošnji konferenci nadaljuje s poudarkom na tehničnih vsebinah, ki so namenjene ključnim obiskovalcem, kot so razvijalci, tehnološki strokovnjaki in sistemski administratorji. Letos bo med 100 predavanji in 14 vodenimi delavnicami kot novost vključen tudi nabor predavanj, namenjenih direktorjem informatike, ki jim bodo omogočila, da osvojijo in razvijejo “mehka znanja” s področij komunikacije, prodaje in trženja.

Na NT konferenci se bo Microsoft letos osredotočil na predstavitev najnovejših izdelkov in njihove uporabe v poslovnih okoljih. Tako bodo lahko obiskovalci spoznali tehnične podrobnosti o Windows Visti, sistemu Microsoft Office 2007 ter sporočilnem sistemu Microsoft Exchange Server 2007. Na konferenci bo potekalo tudi več predavanj s področja poslovnih tehnologij, ki bodo pokrivala podatkovne strežnike, poslovne rešitve, strežnike za upravljanje infrastrukture ter varnostne tehnologije Forefront. Microsoft je pripravil tudi predstavitve prihajajočega strežnika Windows Server “Longhorn” in razvojnega okolja Visual Studio “Orcas”. Tako se bodo lahko udeleženci NT konference pripravili na tehnologije in izdelke, ki bodo v prihodnjih letih oblikovali podobo informacijskih tehnologij. Ob predavanjih in delavnicah pa bodo konferenco kot že vsako leto zaznamovali tudi zanimivi družabni dogodki in ostale dejavnosti.

Microsoftova NT konferenca letos prinaša še eno novost. V želji, da bi se čim bolj približali obiskovalcem, je veliki M predstavil uradni blog NT konference, na kateri Kamenko Kesar, vodja konference, in Luka Debeljak, vsebinski vodja konference, udeležence in širšo javnost obveščata o novih dogodkih in drugih novostih, ki bodo spremljali konferenco. V prvih nekaj tednih je blog dosegel izreden odziv, saj ga spremlja več kot 50 odstotkov posameznikov, vabljenih na konferenco.

Microsoft priporoča, da se podjetja in posamezniki, ki se želijo udeležiti dogodka, zaradi velikega zanimanja čim prej prijavijo. Do 6. aprila velja poseben popust za zgodnjo prijavo.

Tudi letos je Microsoft k sodelovanju na konferenci pritegnil številne partnerje in sponzorje. Partner konference je podjetje HP, partner mobilnih rešitev pa podjetje Mobitel. Poleg tega na konferenci dejavno sodelujejo tudi drugi sponzorji, kot so glavni sponzor HERMES SoftLab ter veliki sponzorji Avtenta.si, S&T Slovenija, SRC.SI, Actual, Acord-92, IskraTel, SOFT NET in Istrabenz. Konferenci so se ponovno pridružila tudi podjetja iz drugih industrijskih panog, kot sta Toyota in Sparkasse.

Več informacij o NT konferenci najdete v spodnjih povezavah.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja z zniževanjem stroškov in optimizacijo tiskanja.To dosegamo preko več načinov, preko potrošnega materiala za tiskanje, ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

DETEKTOR SISTEMI d.o.o.

Litostrojska cesta 40A, 1000 Ljubljana, Tel: 040 305 056
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
sl_SISlovenian