Računalništvo, telefonija
27.01.2017 13:56
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mešalna miza za tudi najbolj zahtevne uporabnike

Mešalna miza za tudi najbolj zahtevne uporabnike
Mešalna miza za tudi najbolj zahtevne uporabnike

Priznani proizvajalec digitalnih mešalnih miz DigiCo letos praznuje že 15 let obstoja. Kot velesila v svetu glasbenega ustvarjanja so se uveljavili z mizami D5 Live, ki so digitalno mešanje zvoka ponesle na novo raven, tem pa je sledila uspešna serija SD, ki je s pestrim naborom funkcionalnosti predstavljala popolno orodje tudi za najbolj zahtevne tonske tehnike. Leta 2015 je DigiCo lansiral še cenovno ugodnejšo rešitev, mešalne mize serije S z bolj sodobnim vmesnikom, leto kasneje pa so predstavili še programsko opremo Stealth Core 2, ki je eksponentno povečala zmogljivosti konzol serije SD.

Zdaj, v začetku leta 2017, pa so predstavili novo mešalno mizo imenovano Project Vulcan, oziroma SD12. Kot pravijo, ta predstavlja kulminacijo vsega njihovega znanja, ki so ga skozi vsa leta nabrali ter zajema vse najboljše funkcije mogočne serije SD in nekoliko preprostejše serije S. Implementacija najsodobnejše generacije čipa Super FPGA mešalni konzoli omogoča kompaktnost, vendar ne na račun zmogljivosti. Za to zagotavljajo, da ostaja na vrhunski ravni, ki so jo uporabniki DigiCo naprav vajeni.

Na tehničnem področju je SD12 zelo bogato opremljena. Ima namreč 72 vhodnih kanalov s polnim procesiranjem, 36 busov (AUX/Group) s polnim procesiranjem, matriko 12 x 8 s polnim procesiranjem, LR/LCR bus s polnim procesiranjem, 12 FX procesorjev, 16 grafičnih equalizerjev, 119 dinamičnih equalizerjev, 119 večpasovnih kompresorjev, 119 DiGiTubov in 12 Control Group skupin. Prav tako se mešalna miza SD12 ponaša z že prej omenjeno programsko opremo Stealth Core 2, kar njeno zmogljivost dvigne še stopničko više, prav tako pa jo naredi kompatibilno z vsemi produkti serije SD.

SD12 pa ni zgolj zvočna velesila po tehničnih karakteristikah, ampak je tudi zelo intuitivna za uporabo in prijazna uporabniku. Opremljena je namreč kar z dvema 38-centimetrskima (15-palčnima) zaslonoma, čemur do zdaj pri mizah v tem cenovnem rangu še nismo bili priča. Zaslona omogočata pregled nad 24 kanali naenkrat in dvojno upravljanje, zmogljivost pa nadgrajuje napredna povezljivost preko DMI kartic. Prav tako je to prva miza v seriji SD z že vgrajenim snemalnim vmesnikom UB MADI.

Povezljivost:

  • 8x lokalni mic/line vhod
  • 8x lokalni line izhod
  • 8x mono AES/EBU in/out
  • 2x MADI in/out
  • 2x DMI reža
  • UB MADI 24-kanalni USB vmesnik pri 96kHz
  • 16 GPI/GPO, MIDI, Wordclock in/out

Proizvajalca DigiCo v Sloveniji zastopa podjetje MK Light & Sound, kjer lahko dobite tudi bolj podrobne informacije o mešalni mizi SD12. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje. Številne izkušnje, ki si jih je Maja Horvat nabrala v novinarstvu, odnosih z javnostmi, organizaciji in z ustvarjanjem nasploh, gredo z roko v roki ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21D, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
E-MISIJA d.o.o. je v 20 letih obstoja doživela evolucijo od klasičnega ponudnika strojne opreme, do sedanje oblike inženiringa za mala in srednja podjetja ter zahtevnejše domače ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
sl_SISlovenian