Računalništvo, telefonija
13.12.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

Micro skiro za maksi užitek

.. V električni mobilnosti je prihodnost in električni skiroji so zagotovo eden izmed njenih paradnih konjev, saj so v množični uporabi že danes, pričakujemo pa, da se bo trend rasti nadaljeval ..
Podjetje Micro med drugim razvija nadvse zanimiva vozila, kot sta na primer e-Bike in t. i. bubble car Microlino 2.0, ki bi lahko v bližnji prihodnosti igrala na cestah vidno vlogo, predvsem na relaciji dom-služba.
Podjetje Micro med drugim razvija nadvse zanimiva vozila, kot sta na primer e-Bike in t. i. bubble car Microlino 2.0, ki bi lahko v bližnji prihodnosti igrala na cestah vidno vlogo, predvsem na relaciji dom-služba.

Z električnim skirojem smo hitri, okretni, dovolj je kompakten, da ga odnesemo domov ali v pisarno. Skratka, električni skiro je idealno prevozno sredstvo za premagovanje krajših razdalj v mestih, hkrati pa je tudi okolju prijazen.

Tovrstni skiro si lahko sicer tudi izposodimo, vendar je ob vsakodnevni uporabi to precej nepraktično, zato je vsekakor vredno premisliti o nakupu lastnega.

Ena glavnih prednosti lastnega električnega skiroje je vsekakor, da nam je vedno na voljo. Poleg tega je, v nasprotju s kolesom, lahko varno pospravljen pod mizo v pisarni. Boljši električni skiroji so opremljeni s kakovostnim zavornim sistemom, lučmi, vzmetenjem in podobno. Vse to pripomore k varnosti prevoznega sredstva. In prav to so lastnosti skirojev Micro Explorer in Micro Condor II, ki nudita tudi nadzor z aplikacijo MicroApp, vrhunsko udobnost v vožnji, možnost nastavitve različnih programov ter garancijo in servis z rezervnimi deli. Poglejmo podrobneje.

Micro Explorer – popolna kombinacija

Micro Explorer je že šesta generacija električnih skirojev pri Micru in s tem popolna kombinacija moči in udobja. Z dosegom 30 kilometrov in največjo močjo motorja 500 vatov se ta električni skiro odlično znajde v mestnem prometu. Ravno pravšnja velikost, nastavljivo krmilo ter prednje in zadnje vzmetenje zagotavljajo prijetno in udobno vožnjo tudi na nekoliko dotrajanih cestah. Zaradi relativno majhne teže (13 kilogramov), zložljivih ročajev in intuitivnega zlaganja je izjemno enostaven za prenašanje in prevoz v avtomobilu ali v javnih prevoznih sredstvih. Najboljšo varnost mu zagotavljajo trije različni zavorni mehanizmi (regenerativna sprednja ročna zavora, bobnasta zavora in nožna zavora na zadnjem kolesu), vgrajene sprednje in zadnje LED luči ter bočni odsevniki. Širina koles? 200 milimetrov.

Povežete ga lahko z aplikacijo MicroApp, ki med drugim omogoča zaklepanje skiroja, pa tudi sledenje zanimivim informacijam o vožnji, kot so stanje baterije, hitrost in prevožena razdalja, čas vožnje in glasovna navigacija.

Micro Condor II – SUV med skiroji

Micro Condor II je cestni terenec ali t. i. SUV med električnimi skiroji. Zahvaljujoč zamenljivemu baterijskemu sistemu, skiroju tudi premagovanje večjih razdalj ne predstavlja težav. Doseg ene napolnjene baterije je okoli 25 kilometrov. Če vam to ne zadostuje, lahko baterijo med potjo preprosto zamenjate. Motor z največjo močjo 600 vatov omogoča vožnjo v klanec z naklonom do 15 %. Velike pnevmatike s penastim jedrom (širina sprednje je 250 milimetrov, zadnje pa 200 milimetrov), protidrsno stojišče in ergonomsko oblikovanje naredijo ta skiro tako poseben. Kakovostne zavore (trije ločeni zavorni sistemi, tako kot pri Micro Explorerju) ter sprednje in zadnje luči skrbijo za vašo varnost. Intuitivni mehanizem za zlaganje in zložljivi ročaji pa vam bodo omogočili, da ga boste zlahka odnesli kamor koli. Skiro je opremljen tudi z vgrajenim zvoncem in praktičnim stojalom za pametni telefon. Preko telefonom ga lahko povežete z aplikacijo MicroApp.

Oba skiroja omogočata 4 načine vožnje, ki so prilagojeni predvsem temu, kje ju uporabljate:

  • Umirjen način, primeren za peš cone, pri katerem skiroja ne boste pognali hitreje od 6 kilometrov na uro
  • Eco način
  • Standard način
  • Sport način, pri katerem skiroja razvijeta polno moč in hitrost do 25 kilometrov na uro

Več na www.micro-skiro.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Industrijska cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80