Računalništvo, telefonija
16.02.2017 11:36
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft prvič doslej zamudil “torek popravkov”

Microsoft bo po vsej verjetnosti spremenit svojo politiko izdajanja varnostnih popravkov za uporabnike operacijskih sistemov Windows.
Microsoft bo po vsej verjetnosti spremenit svojo politiko izdajanja varnostnih popravkov za uporabnike operacijskih sistemov Windows.

Vsak drugi torek v mesecu Microsoft izdaja popravke za svojo programsko opremo. Tu gre za skupek varnostnih popravkov, ki so namenjeni vsem podprtim različicam operacijskih sistemov Windows in povezani Microsoftovi programski opremi, kot je na primer Office. Pri tem je zanimivo to, da vse doslej računalniški gigant ni nikoli zamudil tega »dogodka«. Na račun tega se je že zgodilo, da so morali kakšen popravek iz posodobitve odstraniti in da je kakšen nedodelan popravek celo povzročil nedelovanje operacijskega sistema.

V mesecu februarju pa se je Microsoft prvič odločil drugače, saj je kljub težko pričakovanemu popravku za resno napako v protokolu SMB sprejel določitev, da izid paketa popravkov preloži za nedoločen čas. To je mnoge varnostne strokovnjake presenetilo, saj je napaka v protokolu SMB dobro znana računalniškemu podzemlju, zanjo pa so na voljo celo programi za izvajanje napadov. Mnogi so prepričani, da so se pri Microsoftu odločili za to potezo zgolj zaradi tega, ker so pri preizkušanju popravkov naleteli na nepričakovane težave.

Tisti, ki v namenske napake in teorije zarote ne verjamejo, pa so prepričani, da je nedavna poteza Microsofta po vsej verjetnosti povezana s komutativnimi popravki (Monthly Rollup) in varnostnimi popravki (Security Only), ki so na voljo, ko se pojavi nova ranljivost. S tem pristopom naj bi pri Microsoftu dejansko želeli poenotiti posodobitve za vse računalnike z nameščenimi operacijskimi sistemi Windows, saj je prihajalo do primerov, kjer so imeli računalniki v istem podjetju ali gospodinjstvu nameščene različne varnostne popravke. Zaradi tega so mnogi prepričani, da bodo pri Microsoftu v februarju uporabnikom operacijskih sistemov Windows ponudili v prenos paket zgolj z varnostnimi popravki in paket popravkov, ki bodo namenjeni izboljšanju funkcionalnosti in odpravi znanih programskih napak.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
sl_SISlovenian