Računalništvo, telefonija
21.06.2004 09:38
Posodobljeno 19 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoftov milijon za vzpon

Podjetje Microsoft d.o.o. je objavilo javni razpis za sodelovanje v projektu »Milijon za vzpon«. Gre za dolgoročen projekt, ki je namenjen spodbujanju izobraževanja mladih, predvsem na področju informacijske tehnologije. V okviru projekta, v katerem lahko sodelujejo vsi študenti slovenskih fakultet, bo Microsoft vsako leto na podlagi razpisa podelili štipendijo perspektivnemu slovenskemu študentu, ki bo s svojim projektom zmagal na razpisu. S tem bo Microsoft študentom pomagal na poti razvoja dodatnih strokovnih znanj.

V sklopu Microsoftovega sponzorskega programa, ki so ga poimenovali »Povezani v znanju«, so se odločili za prav poseben projekt, imenovan »Milijon za vzpon«, ki je namenjen izključno študentom slovenskih univerz. V okviru tega projekta bo potekal razpis za izdelavo rešitve, ki jo bo mogoče tudi dejansko uporabljati v sklopu operacijskega sistema Windows, nagrajeni pa bodo prvi trije najboljši projekti. Zmagovalec razpisa bo prejel štipendijo v vrednosti en milijon slovenskih tolarjev, možnost opravljanja delovne prakse v Microsoftovem raziskovalnem centru v tujini, v času trajanja štipendije bo pridobil osebnega mentorja v Microsoftu, ki bo skrbel za njegov razvoj, nagrajeni projekt pa bo študent predstavil tudi na Microsoftovi NT konferenci leta 2005. Drugo in tretje uvrščena kandidata bosta za svoj projekt nagrajena z brezplačno udeležbo na Microsoftovi NT konferenci 2005.

O najboljših projektih bo odločala neodvisna komisija, v kateri bosta dva predstavnika Microsofta, ostali člani pa bodo predstavniki iz neodvisnih zunanjih institucij, povezanih s področjem informacijske tehnologije.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643

TISKARNA SILVECO

Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667

NARVIS d.o.o.

Cesta XIV. divizije 5, 2000 Maribor, Tel: 02 620 35 90
Potrebujete kakovostne IT storitve, računalniško podporo in poslovne IT rešitve na ključ? Podjetje Narvis d.o.o. z najsodobnejšimi znanji zagotavlja kakovostno delovanje IT opreme ... Več
sl_SISlovenian