Računalništvo, telefonija
29.03.2007 09:12

Deli z drugimi:

Share

Microsoftov System Center Operations Manager 2007

Na srečanju Microsoft Management Summit 2007 je Microsoft predstavil svoja prizadevanja v okviru pobude dinamičnih sistemov Dynamic Systems Initiative (DSI). Microsoft je predstavil nov izdelek System Center Operations Manager 2007, vlaganja in partnerstva, ki krepijo družino rešitev za upravljanje Microsoft System Center. Poleg tehnoloških novosti je podjetje predstavilo tudi industrijsko sodelovanje pri standardu SML (Service Modeling Language), pri katerem poleg Microsofta sodelujeta tudi podjetji EMC in Cisco.

Bob Muglia, višji podpredsednik enote za strežnike in orodja pri Microsoftu, je v govoru več kot 3.000 informacijskim strokovnjakom, poslovnežem in partnerjem prikazal več novosti za učinkovitejše upravljanje informacijskih okolij. Med novostmi so izdelek System Center Operations Manager 2007, strateški dogovor o licenciranju tehnologije med Microsoftom in podjetjem EMC ter obsežno industrijsko sodelovanje. Podjetja Cisco, Microsoft in EMC so predstavila tudi skupno zavezo razvoju skupnih modelov za upravljanje infrastrukture.

“Na tem dogodku sem lani predstavil vizijo dinamičnih sistemov, danes pa lahko z izdajo izdelka System Center Operations Manager 2007 in s partnerskimi najavami pokažemo, kako to vizijo uresničujemo,” je dejal Muglia. “Predstavljeni in najavljeni izdelki bodo skupaj s sodelovanjem z našimi industrijskimi partnerji našim uporabnikom prinesli izredno vrednost na področju učinkovitosti upravljanja in odzivnosti.”

Microsoft System Center Operations Manager 2007, ključni izdelek pobude dinamičnih sistemov, je rešitev za upravljanje storitev, ki deluje na Microsoftovi programski opremi in poslovnih rešitvah ter zagotavlja inteligentni nadzor in poročanje. Z izdelkom lahko uporabniki enostavno odkrijejo in odpravijo težave, porazdelijo upravljavsko odgovornost v infrastrukturi ter avtomatizirajo rutinske upravljavske naloge. S tem je mogoče izboljšati raven storitev, dvigniti učinkovitost in doseči višjo stopnjo nadzora nad informacijskim okoljem.

Izdelek, ki ga je uporabljalo skoraj 20.000 zgodnjih uporabnikov po svetu, temelji na znanju Microsofta in uporabnikov ter nudi celovito rešitev za nadzor storitev. Nove zmožnosti za nadzor odjemalcev vključujejo poglobljena znanja o Microsoftovih odjemalniških operacijskih sistemih in aplikacijah, vključno z Windows XP, Windows Visto ter sistemoma Microsoft Office 2003 in 2007 Microsoft Office. Uporabnikom je na voljo tudi funkcija za zbiranje podatkov o varnostnih dogodkih iz sistemov Windows, ki jih je mogoče uporabiti pri forenzičnem poročanju in pregledih zaradi zakonodajnih zahtev. Zmožnosti za poročanje dopolnjuje bogato novo okolje za poročanje, ki je enostavno za uporabo in ki daje dodaten vpogled v odpravljanje težav in načrtovanje. Izdelek bo splošno dostopen 1. aprila.

Podjetji EMC in Microsoft sta razširili tudi medsebojno sodelovanje z dogovorom o licenciranju tehnologije in okrepitvijo tehnološkega sodelovanja. V okviru tega dogovora bo Microsoft pridobil licenco za EMC-jevo tehnologijo za raziskovanje omrežij in nadzor njihovega delovanja EMC Smarts. Ta tehnologija bo integrirana v prihodnjo različico izdelka Microsoft System Center Operations Manager, za katero bo EMC razvil rešitev za upravljanje omrežja in analizo vzrokov težav. EMC in Microsoft bosta prav tako sodelovala pri razvoju novega vedenjskega modela za različne domene, ki bo pomagal uporabnikom pri iskanju težav.

Microsoft je na prireditvi MMS 2007 predstavil tudi napredek pri zagotavljanju tesno integrirane, modularne družine rešitev za upravljanje sistemov, vključno s tretjim servisnim paketom za izdelek Systems Management Server, javno dostopnostjo druge preizkusne različice izdelka Data Protection Manager v2 v prihodnjih 45 dneh in prvo javno preizkusno različico ponudbe Microsoft System Center Service Manager, ki bo na voljo v prihodnjih 30 dneh. V 45 dneh bo prav tako na voljo druga preizkusna različica izdelka za upravljanje virtualnih strojev Microsoft System Center Virtual Machine Manager. Microsoft je februarja že predstavil drugo preizkusno različico izdelka System Center Configuration Manager 2007. Poleg tega pa je objavil tudi, da bo razvil in ponudil dodatek, ki bo podpiral platformo 2007 Intel vPro s tehnologijo Intel AMT (razvojno ime Waybridge). Ta bo na voljo, ko bo v proizvodnjo predan izdelek System Center Configuration Manager 2007.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AI-SI GLOBAL d.o.o.

Krivec 1, 1000 Ljubljana, Tel: 040 886 886

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
sl_SISlovenian