Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
25.02.2021 06:28
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilne telefone bomo kmalu lahko napolnili v pičlih 20 minutah!

Pametne mobilne telefone bomo kmalu lahko polnili še hitreje!
Pametne mobilne telefone bomo kmalu lahko polnili še hitreje!

Sodobni mobilni telefoni srednjega in višjega cenovnega razreda so opremljeni z velikimi zasloni in nadvse zmogljivo strojno opremo. Težava pa je seveda v avtonomija delovanja, saj ta zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Ker pa uporabnikom pogosto primanjkuje časa celo za polnjenje mobilne naprave, so pri kitajskem podjetju Oppo razvili novo tehnologijo, ki bo precej pohitrila polnjenje. Novost je bila pred kratkim javnosti prvič predstavljena v okviru nedavne konference Mobile World Congress 2021, odziv uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in seveda tabličnih računalnikov pa je bil pričakovano nadvse pozitiven.

Nova tehnologija SuperVOOC Flash Charging podjetja Oppo dejansko omogoča polnjenje baterij pametnih mobilnih telefonov z močjo 125 vatov, kar doslej še ni uspelo nobenemu proizvajalcu mobilnih naprav. Čeprav podrobnosti o novi tehnologiji še niso bile razkrite v celoti, bo ta omogočala še hitrejše polnjenje od Xiaomijevega sistema za hitro polnjenje moči 100 vatov. Povsem izpraznjeno baterijo zmogljivosti 4.000 miliamper ur bo namreč s pomočjo novega polnilca podjetja Oppo mogoče napolniti v približno 20 minutah.

Več informacij o novi tehnologiji za hitro polnjenje baterij SuperVOOC Flash Charging podjetja Oppo Naj bi bilo znanih še pred pričetkom letošnjega poletja. Če bo šlo vse po načrtih, bi novost lahko prišla na trg še pred koncem leta. Na voljo pa bo seveda v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni srednjega in višjega cenovnega razreda.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50

AI-SI GLOBAL d.o.o.

Krivec 1, 1000 Ljubljana, Tel: 040 886 886
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. Z objavljanjem zaposlitvenih oglasov portal omogoča povezovanje ... Več