Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
25.02.2021 06:28
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilne telefone bomo kmalu lahko napolnili v pičlih 20 minutah!

Pametne mobilne telefone bomo kmalu lahko polnili še hitreje!
Pametne mobilne telefone bomo kmalu lahko polnili še hitreje!

Sodobni mobilni telefoni srednjega in višjega cenovnega razreda so opremljeni z velikimi zasloni in nadvse zmogljivo strojno opremo. Težava pa je seveda v avtonomija delovanja, saj ta zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan. Ker pa uporabnikom pogosto primanjkuje časa celo za polnjenje mobilne naprave, so pri kitajskem podjetju Oppo razvili novo tehnologijo, ki bo precej pohitrila polnjenje. Novost je bila pred kratkim javnosti prvič predstavljena v okviru nedavne konference Mobile World Congress 2021, odziv uporabnikov pametnih mobilnih telefonov in seveda tabličnih računalnikov pa je bil pričakovano nadvse pozitiven.

Nova tehnologija SuperVOOC Flash Charging podjetja Oppo dejansko omogoča polnjenje baterij pametnih mobilnih telefonov z močjo 125 vatov, kar doslej še ni uspelo nobenemu proizvajalcu mobilnih naprav. Čeprav podrobnosti o novi tehnologiji še niso bile razkrite v celoti, bo ta omogočala še hitrejše polnjenje od Xiaomijevega sistema za hitro polnjenje moči 100 vatov. Povsem izpraznjeno baterijo zmogljivosti 4.000 miliamper ur bo namreč s pomočjo novega polnilca podjetja Oppo mogoče napolniti v približno 20 minutah.

Več informacij o novi tehnologiji za hitro polnjenje baterij SuperVOOC Flash Charging podjetja Oppo Naj bi bilo znanih še pred pričetkom letošnjega poletja. Če bo šlo vse po načrtih, bi novost lahko prišla na trg še pred koncem leta. Na voljo pa bo seveda v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni srednjega in višjega cenovnega razreda.


Prijavi napako v članku

Povezave

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Od svoje ustanovitve leta 1961, se je Rittal nenehno razvijal v vodilnega globalnega ponudnika sistemov za ohišja, distribucijo električne energije, klimatskih naprav, IT infrastrukture ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273