Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
26.01.2021 08:37
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša avdio, video in konferenčna oprema za izobraževanja in posel na enem mestu

.. Za kakovostno izobraževanje potrebujemo tudi kakovostno opremo, ki nam po eni strani nudi bolj zanimivo predstavitev vsebine, po drugi pa izobraževanje od doma ..
Najboljša avdio, video in konferenčna oprema za izobraževanja in posel na enem mestu
Najboljša avdio, video in konferenčna oprema za izobraževanja in posel na enem mestu

Trdimo lahko, da še pred letom dni v marsikaterem podjetju niti slučajno še niso bili pripravljeni na delo od doma oziroma iz katere koli oddaljene lokacije. Prav tako je bilo izobraževanje prek raznih spletnih orodij prej izjema kot pravilo. Po eni strani tako eni kot drugi niso imeli primerne opreme, verjetno pa je bilo v še večji meri prisotno pomanjkanje znanja, pa tudi volje in potrebe po tem ni bilo. Prihod koronavirusa je stvari obrnil na glavo in danes vsak dobro ve, kaj pomeni sodelovanje iz oddaljene lokacije. Pa naj gre za delo ali šolanje.

Projektorji za vsak žep

Projektor je naprava, ki jo še najbolj poznamo iz predavalnic in sejnih sob, kjer je tako rekoč obvezna oprema. Razvoj na tem področju je prinesel celo četico naprav, prav vsaka izmed njih pa je idealna za določene pogoje.

Uporabniki, ki imajo to možnost, si danes tudi doma namesto televizorja lahko privoščijo projektor – na primer projektor za domači kino. To so projektorji, povezljivi z ostalimi napravami vašega doma, nudijo izvrstno sliko in vse, kar uporabnik potrebuje.

Najzahtevnejši uporabniki (večinoma gre za podjetja) si bodo privoščili večnamenske in profesionalne projektorje. To so naprave, za katere bodo nekoliko globlje segli v žep, a bodo dobili vrhunsko kakovost, ki jim bo služila vrsto let. Profesionalni in večnamenski projektorji so primerni za izobraževanja, predstavitve in podobno. V primeru, da ne veste ali izbrati večnamenski ali profesionalni projektor, kontaktirajte strokovnjake, ki z veseljem svetujejo pri izbiri in nakupu.

Imate v podjetju majhen prostor, kjer predavate in ste zato prepričani, da projektor za vas ni prava izbira? Prav za ta namen so izredno zanimivi projektorji za kratke ali celo za ultrakratke razdalje, ki lahko sliko na steno ali namensko platno projicirajo z razdalje nekaj centimetrov. Odlična rešitev za majhne prostore, polna tehnologije, ki bo v pomoč pri projiciranju slike, ob kateri boste ostali brez besed.

Kdor potrebuje nekaj majhnega in zmogljivega, si bo omislil žepni projektor. To so zmogljive naprave, nekatere tudi manjše od 20 centimetrov, ki jih boste lahko odnesli kamorkoli. Projektorji za vsak žep in tudi skoraj dobesedno za v žep.

Slika bo najboljša na projekcijskem platnu
Danes so nam brez težav dostopna projekcijska platna vseh vrst in formatov. Od prostostoječih platen na stojalu, ki jih lahko postavimo kamorkoli do ročnih platen, ki jih namestimo na določeno mesto in jih odvijemo, ko jih potrebujemo. Ta platna so navadno nameščena pod strop. Na voljo so tudi v električni izvedbi, omislimo pa si lahko celo vgradna električna platna, ki se, ko jih potrebujemo, pojavijo »od nikoder«. Morda manj znana so platna v okvirju, ki pa lahko v določenih prostorih delujejo tudi na pogled imenitno. Ponudbe na trgu je ogromno, izbira platna pa pomembna za najboljšo možno projekcijo.

Interaktivni zasloni – ko je možno skoraj karkoli
Interaktivni zasloni so odličen pripomoček za sestanke, »brainstorminge« in videokonference v podjetju. Če se dotaknemo interaktivnih zaslonov, ki jih uporabljamo v izobraževalne namene, pa ti močno pripomorejo k zanimivejšemu podajanju vsebine. Prav vsaka predstavitev in vsako predavanje bosta z interaktivnim zaslonom zanimivejša. Velika verjetnost je, da si bodo na takšen način, z veliko mero vizualizacije tudi slušatelji bolje zapomnili, kar so poslušali oziroma videli. Tudi pri interaktivnih zaslonih imamo na voljo širok razpon velikosti in tehnologij ter posledično cen – od popolnoma dostopnih do takšnih, kjer je meja le nebo.

V osnovi gre pri interaktivnem zaslonu za zaslon, ki je hkrati računalnik, tablica, telefon in še kaj. Prek njega lahko sestankujemo z drugimi uporabniki, saj imajo povečini vgrajene mikrofone in zvočnike, pa tudi kamere. Delimo lahko slike, videe, pišemo po dokumentih ali slikah, označujemo pomembne informacije in še veliko več. Na voljo je zares ogromno število orodij. Za opis vseh možnosti, ki jih interaktivni zasloni nudijo, pa sta dve strani v reviji preprosto premalo.

Avdiokonference, videokonference in hibridna poučevanja?

Ob vsem naštetem so danes bolj kot kadar koli prej aktualne avdio in video konference ter hibridna poučevanja. Za nezahtevne konference lahko uporabljamo skoraj katero koli rešitev, če pa želimo nekaj, na kar se bomo lahko zanesli, so rešitve podjetij Poly, ClearOne, Zoom, Logitech, Aver, Jabra in podobnih za video konference nekaj, kar morate imeti. So idealna rešitev za podjetja, v katerih delo poteka na daljavo ali pa sodelujejo s partnerji v drugih državah, morda na drugih kontinentih, pa vendar so z njimi pogosto v kontaktu.

Kamere, ozvočenja in mikrofoni

Če želimo sestankovati ali poučevati kolikor toliko na nivoju, se ne bomo zadovoljili z zvočniki in mikrofoni, ki so vgrajeni v izdelke, čeprav so, roko na srce, nekateri vrhunski. Vseeno pa bomo samo z namenskim mikrofonom in zvočniškim sistemom dosegli vrhunsko kvaliteto in zadovoljili še tako zahtevne uporabnike.

Tako so na trgu danes na voljo na primer avdio sistemi, ki so posebej prilagojeni poslovnemu komuniciranju. To so visoko zmogljivi mikrofoni, slušalke in brezžični sistemi, ki bodo vaš posel naredili enostavnejši, vi pa boste bolj produktivni. Večja učinkovitost zaposlenih se bo najverjetneje odražala tudi v prihodkih podjetja.

Poznate dokumentne kamere?

Kaj pa dokumentne kamere? Dokumentna kamera je izjemno in hkrati enostavno učno orodje, ki pomaga nadgraditi učilnico ali predavalni prostor v dinamično učno okolje. Uporaba? Na primer pri klasični videoprojekciji na platnu, monitorju ali TV zaslonu. Njeno funkcionalnost pa še povečate s priključitvijo na interaktivni zaslon ali tablo. Namestite objekt pred kamero ali izkoristite v vse smeri gibljiv vrat kamere za snemanje objektov v prostoru.

Namestitev in uporaba tovrstnih kamer sta enostavni, na računalnik ali zaslon pa jih povežete s priloženim USB in VGA kablom. Dokumentne kamere danes omogočajo ostre barve in žive slike. Še tako monotono in dolgočasno izobraževanje bodo spremenile v zanimivo interaktivno izkušnjo.

Podjetje Teksel poleg vsega omenjenega nudi tudi vrhunske brezžične avdio in video rešitve – od prezentacijskih usmerjevalnikov in brezžičnih adapterjev do opreme za brezžično kolaboracijo. Pri njih pa dobite tudi programsko opremo Pollywall, Prysm, DisplayNote in VIOSO.

Teksel – podpora pred, med in po nakupu
Poleg opreme, ki jo nudijo, vam bodo v podjetju Teksel znali svetovati za prav vsak kos opreme, ki jo nudijo na svoji spletni strani. Imajo torej opremo, znanje, z njimi pa se lahko dogovorite tudi za pomoč pri zagonu in za izobraževanje – da boste pri kupljenih napravah zares izkoristili vse možnosti, ki jih ponujajo. Gre namreč za vrhunsko opremo, ki vsem uporabnikom nudi neverjetne možnosti.

Prav zato vam v podjetju Teksel nudijo podporo tako med kot po nakupu. Vse za to, da bo vaša uporabniška izkušnja karseda najboljša. Kupujete projektor, interaktivni zaslon, platno ali karkoli iz njihovega pestrega arzenala, pa ne veste, kateri izdelek bi bil pravi za vaše potrebe? Ne skrbite, s strokovnjaki boste zagotovo našli pravo rešitev, ki vam je pisana na kožo.

Imajo tudi demo sobi in testirnico projektorjev, kjer lahko izdelke preizkusite in se prepričate o njihovih zmožnostih, primerjate tehnologije, svetilnosti in kontrast projektorjev.

Primerno času, v katerem živimo, pa se lahko naročite tudi na oddaljen ogled opreme in individualno svetovanje preko popularnih videokonferenčnih rešitev. Enostavno jih kontaktirajte in se dogovorite za termin videokonferenčnega svetovanja. V Tekselu se bodo vedno potrudili, da bo stranka pred, med in po nakupu zadovoljna, in da bodo rešitve oziroma naprave, ki jih bo uporabljala, točno to, kar potrebuje.

Več na www.teksel.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Teksel interaktivni zaslon projektor

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192