Računalništvo, telefonija
24.01.2017 08:56
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Navidezno resničnost lahko zdaj tudi vohamo

Navidezno resničnost lahko sedaj tudi vohamo!
Navidezno resničnost lahko sedaj tudi vohamo!

Navidezna resničnost je bila ena vročih tem leta 2016, napovedi pa kažejo, da bo letos in v prihodnje še bolj v ospredju. Do zdaj smo bili v glavnem priča dvojim vrstam očal za navidezno resničnost, podjetje CamSoda pa je pred kratkim predstavilo še eno vrsto »dimenzije« navidezne resničnosti, in sicer vonj. To v praksi pomeni, da ima uporabnik pri gledanju tridimenzionalnih posnetkov z očali za navidezno resničnost sedaj še možnost zaznavanja različnih vonjav, kar še dodatno izboljša uporabniško izkušnjo.

Inženirji podjetja CamSoda so pripravili posebno masko, imenovano OhRoma, ki jo uporabnik »opremi« z različnimi vonjavami (polnili) in si jo pritrdi na usta in nos. To potem upravlja preko pametnega mobilnega telefona, pri čemer ima na voljo kar 30 različnih vonjav oziroma kombinacij vonjav. Uporabnik ima na voljo izbire, kot so »intimni deli«, »vonj telesa«, »parfumi«, »hlačke«, »afrodiziak«, »okolje« in še mnogo več. Uporabnik lahko izbere posamezen vonj ali pa kombinacijo vonjev. Vonj pripomore k temu, da uporabnik pri uporabi navidezne resničnosti občuti nekaj, kar je bilo doslej sicer mogoče le v resničnem svetu.


Najbolj zanimivo pa je to, da je masko OhRoma že mogoče prednaročiti, in sicer na spletni strani http://bit.ly/CamSoda-OhRoma-RN. Za nakup novega izdelka v navezi s 30 različnimi vonjavami je v predprodaji treba odšteti 93 evrov, za masko pa 65 evrov. Za posamična polnila je treba odšteti med 5,6 in 9,3 evra. Dražja polnila so seveda tista, ki vsebujejo »eksotične« vonjave, na primer »intimni deli«, »vonj telesa« in »hlačke«. Pa naj še kdo reče, da navidezna resničnost ne more biti zanimiva in ponujati edinstvenih užitkov.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Manto d.o.o.

Kardeljeva cesta 90, 2000 Maribor, Tel: 02 330 51 80
Smo podjetje, ki se ukvarja z razvojem programskih rešitev in sistemske administracije. Delovati smo začeli v letu 1994, s pridobljenimi izkušnjami in znanjem smo leta 1996 dosegli ... Več
Zlati partner

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150
Srebrni partner

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponuditi kakovostne storitve s kvalitetnimi materjali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami, nas uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
sl_SISlovenian