Strojna oprema
23.06.2008 11:35

Deli z drugimi:

Share

Netgear pametno stikalo pridobilo naziv »Certified Green«

NETGEAR, Inc. je objavil, da je gigabitno pametno stikalo ProSafe z 48 vrati (GS748T) za omrežja v malih do srednje velikih podjetjih od Miercoma, specializirane družbe za preizkušanje ter analizo izdelkov v povezavi z omrežji in komunikacijami, dobilo naziv “Certified Green”. Inovativna in energijsko učinkovita stikala z 24 in 48 vrati so NETGEAR uvrstila med najboljša tri podjetja v številni konkurenci, kar so dokazali v najnovejši študiji neodvisnega raziskovalnega podjetja In-Stat z naslovom “Green Networking Equipment: Who Leads and Who Lags” (Zelena oprema za omrežja: kdo vodi in kdo zaostaja).

Družba Miercom je v najnovejših preizkusih ocenila več kot ducat stikal glede porabe energije. Gigabitno pametno stikalo ProSafe z 48 vrati podjetja NETGEAR je bilo eno od redkih stikal, ki je ob polni uporabi vseh vrat porabilo 90 vatov ali manj. Po izračunih družbe Miercom manjša poraba pomeni tudi manjše oddajanje toplote, kar pomaga pri zmanjševanju stroškov za hlajenje podatkovnih centrov in povezanih stroškov v zvezi z energijo. Več informacij o postopku potrjevanja družbe Miercom lahko najdete na spletnem mestu www.miercom.com.

Poleg tega se je NETGEAR uvrstil med tri najboljša podjetja od trinajstih prodajalcev omrežij v študiji podjetja In-Stat z naslovom “Green Networking Equipment: Who Leads and Who Lags”, ki je obravnavala energijske učinkovitosti gigabitnih stikal Ethernet, fiksnih in upravljanih stikal Layer 2 in 3. Medtem ko je raziskava podjetja In-Stat zaključila, da se stikala s 24 in 48 vrati s fiksno konfiguracijo pri zmogljivosti preklapljanja ter s tem povezano porabo električne energije razlikujejo za več kot 600 odstotkov – kot je navedla revija Network World – sta bila gigabitno pametno stikalo ProSafe z 48 vrati (GS748T) in gigabitno pametno stikalo s 24 vrati (GS724T) podjetja NETGEAR med redkimi izbranimi izdelki, ki so jih pohvalili tako za visoko uspešnost kot za porabo energije. Več informacij o poročilu lahko najdete na spletnem mestu www.instat.com.

Gigabitni stikali ProSafe s 24 in 48 vrati so del rastoče družine pametnih stikal podjetja NETGEAR, ki vsebujejo upravljanje brez stroškov ter največjo možno pasovno širino in gostoto – kar omogoča celoto, ki je prva v tej industriji. NETGEAR-jeva stikala ponujajo oporo s 96 Gb/s s pomočjo 24 ali 48 vrat 10/100/1000 Mb/s, od katerih vsaka omogočajo prepustnost podatkov s hitrostjo 2000 Mb/s v dvosmernem načinu, in štirih poljubnih razširitvenih mest.

Štiri enostavno zamenljive reže SFP (konektorjev majhnih dimenzij) ponujajo dodatno povezljivost po vlaknih za večjo razdaljo. Med naprednimi funkcijami so nadzorovanje delovanja, varnost, konfiguracija vrat, VLAN za nadzor prometa, združevanje vrat za večjo pasovno širino in “Razred storitve” (CoS – Class of Service) za prednostno razvrščanje prometa. NETGEAR-jeva stikala so posebej oblikovana za manjšo porabo energije za celotni ekosistem omrežja, kar je ključnega pomena za mala in srednja velika podjetja pri zmanjšanju celotnih stroškov lastništva.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15 A, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več