Telefonija
16.02.2007 08:38

Deli z drugimi:

Share

Nokia 6110 navigator začenja svoj pohod

Družba Nokia je na letošnjem svetovnem kongresu 3GSM v Barceloni predstavila novi model Nokia 6110 navigator, z navigacijskim sistemom opremljen mobilni telefon namenjen množičnemu trgu. Telefon Nokia 6110 navigator združuje funkcionalnost sistemov GPS (sistem globalnega določanja položaja) in AGPS (podprti sistem globalnega določanja položaja) s stalno mobilno povezanostjo v kompaktni napravi z bogatim naborom funkcij.

Telefon Nokia 6110 navigator ponuja popolno osebno navigacijsko izkušnjo, saj so vgrajeni zemljevidi, načrtovanje poti in navigacija na voljo z enim pritiskom na navigacijsko tipko. S pomočjo telefona Nokia 6110 navigator lahko uporabnik na zemljevidu hitro in enostavno najde svojo trenutno lokacijo, poišče želeno destinacijo, najde primerno pot ali poišče bližnje restavracije, hotele in trgovine. Zahvaljujoč popolni 3D navigaciji po ulicah lahko telefon Nokia 6110 navigator ponudi najboljšo pot do želene lokacije bodisi z avtomobilom, bodisi peš. Jasna navodila glasovnega vodenja in puščice, ki na zemljevidu označujejo zavijanje, so zagotovilo, da boste našli najhitrejšo pot do želene destinacije.

Telefon Nokia 6110 navigator ima na pomnilniški kartici prednaložen lokalni zemljevid, pripravljen na takojšnjo navigacijo. Dodatni zemljevidi in vsebine – kot npr. prometne informacije, vremenske informacije in turistični vodnik – so na voljo preko spletnega nakupa. Dodatne zemljevide lahko prenesete na telefon z uporabo priložene aplikacije Nokia Map Manager.

Zemljevidi prav tako prikazujejo na tisoče zanimivosti, kot so restavracije, hoteli, trgovine in druge storitve v bližini vaše lokacije, vključno s telefonskimi številkami in spletnimi naslovi, na katere lahko pokličete neposredno iz telefona. In ker se vse informacije povezane z zemljevidi nahajajo v mobilnem telefonu, jih lahko s preprostim pritiskom na tipko delite z družino in prijatelji.

Razen tega telefon Nokia 6110 navigator omogoča hiter in neomejen dostop do spletnih informacij zahvaljujoč HSDPA (visoko hitrostnemu paketnemu dostopu do uporabnika) s hitrostmi do 3,6 MB/s. Delo z elektronskimi sporočili poteka v realnem času zahvaljujoč potisni elektronski pošti, ki podpira tako priponke kot aplikacijo Bralec sporočil za glasno branje elektronskih sporočil.

Pametni telefon Nokia 6110 navigator predstavlja idealno orodje za multimedijsko uporabo v 3G omrežjih, saj omogoča deljenje video vsebin in opravljanje video klicev v realnem času, na voljo pa ima tudi digitalno kamero z ločljivostjo 2 milijona pik, namensko tipko za fotografiranje, možnostjo panoramskega načina snemanja in vgrajeno bliskavico. Video posnetke si je mogoče ogledati v celozaslonskem načinu, zemljevidi in fotografije pa so na velikem, svetlem 5,5-cm zaslonu tipa QVGA s podporo 16 milijonom barv jasne in ostre. Za dodatno zaščito lečo kamere prekriva z zaščitni pokrovček, tako da posnetki ostajajo kristalno jasni.

Nokia 6110 navigator je prvi pametni telefon družbe Nokia namenjen predvsem navigacijskemu trgu. Ta naprava predstavlja še en primer zaveze družbe lokacijsko usmerjenim izkušnjam, kot so kartiranje, navigacija in lokalno iskanje, in se pridružuje že napovedanima modeloma Nokia N95 in Nokia E90 v portfelju naprav z vgrajenim sistemom GPS. Za več informacij o bogati navigacijski in lokacijski ponudbi družbe Nokia obiščite stran www.nokia.com/maps.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Manto d.o.o.

Kardeljeva cesta 90, 2000 Maribor, Tel: 02 330 51 80
Smo podjetje, ki se ukvarja z razvojem programskih rešitev in sistemske administracije. Delovati smo začeli v letu 1994, s pridobljenimi izkušnjami in znanjem smo leta 1996 dosegli ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, Podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
sl_SISlovenian