Računalništvo, telefonija
12.06.2008 09:26
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova serija Garmin nüvi

Garmin, globalni voditelj na področju prenosnih GPS navigacij, naznanja naslednjo evolucijo v zelo prodajni seriji nüvi 200. Preprosta in cenovno dostopna serija nüvi 205 ponuja hitro pripravljenost na uporabo – HotFix, jasen, boljši in enostaven uporabniški vmesnik, Navteq senčeno 3D kartografijo, napreden, patentiran prikaz radarjev in omejitev hitrosti, prometne informacije, PANORAMIO – slikovno navigacijo po znamenitostih, zaklepanje (PIN koda), funkcija “Kje sem?” (moj položaj, najbližji naslov, križišče, bolnice, policijske postaje, bencinske črpalke, pomoč na cesti).

Poleg tega ima vsaka serija nüvi 2×5 funkcijo “Kje sem?”, zanesljivo ter hitro pomoč po celotni Evropi (organizacija s strani avtomobilskih klubov v ARC Transistance mreži). Kadarkoli lahko vozniki z enim samim dotikom na ikono določijo zemljepisno širino in dolžino, najbližji naslov, križišče, bolnice, policijske postaje, bencinske črpalke, pomoč na cesti. Pri potovanjih vam lahko pomagajo tudi prometne informacije, ki vam omogočajo, da se izognete prometnim zastojem na cestah. Slednje se vam enostavno prikažejo na zaslonu, in sicer z ikono avto v levem zgornjem kotu zaslona (prometne informacije so na voljo le tam, kjer obstajajo servisi RDS-TMC).

Garminova fotonavigacija vam ponuja možnost, da si s fotografijami ogledate znamenitosti po celem svetu. Na spletni strani http://connect.garmin.com/photos, si lahko uporabniki Garminovih GPS navigacij izberejo katerokoli izmed znamenitosti (fotografija s koordinatami) in si jih pred odhodom na pot enostavno naložijo preko Google programa PANORAMIO na navigacijsko napravo.

Serija nüvi 2×5 ima še eno posebnost. Na še višjem nivoju v sami strojni opremi stopnjuje hitrejše nalaganje ter premikanje zemljevida. Poleg tega je hitra pripravljenost na uporabo s pomočjo nove HotFix tehnologije. Slednja avtomatično izračuna in shrani ključne satelitske informacije ter le-te uporabi pri naslednjem vklopu naprave.

Serija nüvi 2×5 je prenosna, preprosta, hitra in cenovno dostopna navigacijska naprava z velikostjo ekrana 4,3 oz. 3,5 palcev (10,9 oz. 8,9 cm) od 149 € dalje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
EDISION EdiTab - tablični računalnik ( Android 4.0 ICS) EDISION PINGULUX PLUS DVB-S2 HD EDISION PINGULUX DVB-S2 HD (dva operacijske sistema linux) sprejemnik EDISION Progressiv ... Več
Zlati partner

AGENCIJA POTI

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Zaupajte nadgradnjo svojega znanja le vrhunskim strokovnjakom! Smo izobraževalno podjetje z izostrenim občutkom za zahteve udeležencev izobraževanj, ki so plod več kot petnajstletnih ... Več
Zlati partner

STELKOM d.o.o.

Špruha 19, 1236 Trzin, Tel: 16202200
Si sploh še lahko zamislite poslovanje brez telekomunikacijskih povezav? Mi si ga ne. Poznamo pa številna podjetja, ki imajo težave z njimi. V večini primerov so prepočasne, nestabilne, ... Več