Strojna oprema
26.03.2007 09:27

Deli z drugimi:

Share

Nove rešitve TelePresence

Cisco je predstavil skupino novih tehnologij, ki širijo zmogljivosti konferenčnih rešitev TelePresence, saj omogočajo virtualne sestanke na več lokacijah hkrati, kar daje podjetjem proste roke pri organizaciji sestankov s strankami ali partnerji zunaj požarnega zidu podjetja. Cisco prav tako predstavlja številne rešitve za konferenčno okolje z več sodelovanja, ki zajemajo inovativna orodja za poenostavitev izmenjave dokumentov, predmetov in slik med udeleženci sestanka prek tehnologije TelePresence in uvedbo virtualnega skrbnika za stike s strankami.

Cisco obvešča, da je podjetje Regus Group plc, vodilno svetovno podjetje na področju pionirskih rešitev za delovne prostore, izbralo Ciscovo tehnologijo TelePresence za vzpostavitev prvega javnega omrežja za teleprisotnost.

Več lokacij
Velikanski korak v razvoju Cisco TelePresence je možnost povezovanja več lokacij med enim samim virtualnim sestankom. Novo večtočkovno Ciscovo stikalo TelePresence Multipoint Switch, ki podpira do 36 ločenih fizičnih lokacij, omogoča podjetjem, da ne glede na lokacijo k navideznemu omizju povabijo udeležence sestankov zgolj s pritiskom na gumb. Govorniki na sestanku so lahko prikazani v okviru celotne lokacije ali po posameznih zaslonih.

Več podjetij
S Ciscovo napovedjo se prav tako širi tehnologija TelePresence izven požarnega zidu podjetij ter tako podjetjem omogoča vzpostavitev sestankov z drugimi podjetji prek varne tehnologije Cisco Secure Business to Business TelePresence. Poleg možnosti organizacije sestankov znotraj podjetja bodo lahko prodajne ekipe, vodstvo in drugi organizatorji sestankov pripravljali virtualne sestanke s strankami in partnerji enako preprosto kot interne sestanke. Na tak način bodo zmanjšali čas, ki je potreben za sprejemanje ključnih poslovnih odločitev ter znižali potne stroške vseh udeležencev.

Več dokumentov, aplikacij in objektov
Možnost prikaza novih izdelkov ali izmenjave predstavitev v navideznem konferenčnem okolju je ključnega pomena pri konferenčni izkušnji z resničnim sodelovanjem. Z novo funkcijo Cisco Auto-Collaborate lahko udeleženci sestankov zlahka izmenjujejo datoteke, fizične dokumente in objekte prek tehnologije TelePresence z orodji za sodelovanje, kot je kamera za dokumente z visoko ločljivostjo ali pa s preprostim priklopom prenosnega računalnika. Ta edinstvena Ciscova inovacija samodejno projecira slike iz zadnje aktivirane naprave na vse lokacije sestanka brez posredovanja uporabnikov na popolnoma preprost način “priklopi in predvajaj”.

Stiki s strankami v več podružnicah
V Ciscu nameravajo rešitev TelePresence vplejati v okolje centrov za stike s strankami z uvedbo nove rešitve Cisco TelePresence Virtual Agent, ki integrira enozaslonsko rešitev Cisco TelePresence 1000 in Cisco Unified Contact Center Express. Ta nova rešitev omogoča usposobljenemu prodajnemu ali tehničnemu osebju, da v realnem času delujejo virtualno ter tako vzpostavijo učinkovitejše in produktivnejše stike s strankami, pri tem pa s pridom izkoriščajo napredne funkcije klicnega centra za načrtovanje. Ti strokovnjaki se lahko sedaj na zahtevo sporazumevajo s strankami na več oddaljenih lokacijah podružnic, pri tem pa jim ni treba potovati v te podružnice.

Uvajanje pri strankah
Podjetje National Lambda Rail, Inc uvaja tehnologijo Cisco TelePresence na več lokacijah. “Pri delu s skupinami raziskovalcev v pomembnih akademskih ustanovah po ZDA smo ugotovili, da neposredno sporazumevanje iz oči v oči med geografsko oddaljenimi ekipami spodbuja in izboljša raziskave,” pravi Tom West, predsednik in direktor podjetja National Lambda Rail, Inc. “Ustanovam in regionalnim omrežjem omogočamo uporabo tehnologije Cisco TelePresence na več lokacijah, saj lahko tako v celoti izkoristimo domet našega omrežja in podpiramo te postopke znotraj akademske skupnosti.”

Storitve in partnerji
Poleg vsega Cisco predstavlja še storitev Cisco TelePresence Select Operate Service, ki strankam in partnerjem omogoča oddaljeno spremljanje in upravljanje njihovega omrežja, poenotene komunikacije in rešitve TelePresence. V povezavi s storitvijo Cisco TelePresence Select Operate Service je na voljo še storitev Cisco TelePresence Remote Assistance Service, ki zagotavlja skrbniško podporo v realnem času.

“Na CeBIT-u predstavljamo visoko inovativno globalno rešitev, saj podpiramo prvo javno predstavitev večtočkovne rešitve TelePresence podjetja Cisco,” je povedal Ulrich Kemp, direktor oddelka za poslovne storitve v podjetju T-Systems, ki je partner ATP za rešitve Cisco TelePresence. “Naše strokovno znanje s področja globalnih IP omrežij in razumevanje kakovostnih storitev vpeljave je podjetju T-Systems v pomoč pri zagotavljanju podpore podjetjem, ki želijo postaviti rešitev TelePresence na več lokacijah po svetu.”

“Te nove izboljšave povzdignejo rešitev TelePresence nad konferenčno rešitev za od štiri do dvanajst uporabnikov v celo novo družino aplikacij, ki podjetjem omogoča razširjanje poslovanja in ekip. To nazorno prikazuje, kako Cisco še naprej oblikuje industrijo z edinstvenimi inovacijami, ki delujejo v obstoječih omrežjih podjetij in ponudnikov storitev, zato ni treba postavljati ločenih krovnih omrežij,” je povedal Marthin De Beer, starejši podpredsednik skupine Emerging Markets Technology Group podjetja Cisco. “S temi novimi funkcijami je Cisco edini ponudnik s strokovnim znanjem in tehnologijo za celovit arhitekturni pristop, ki je potreben za preprosto in varno izvajanje TelePresence konferenc med podjetji.”

Cisco TelePresence je edina virtualna konferenčna rešitev na trgu, ki omogoča sliko v visoki ločljivosti 1080p, prostorski zvok in orodja za sodelovanje po sistemu priklopi in predvajaj. Za uporabo te tehnologije je potrebno le minimalno usposabljanje, saj je TelePresence po zaslugi Cisca tako preprosto uporabljati kot na primer vzpostaviti telefonski klic, načrtovanje sestankov pa postane preprosto kot organiziranje sestanka na skupinskem koledarju.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Od svoje ustanovitve leta 1961, se je Rittal nenehno razvijal v vodilnega globalnega ponudnika sistemov za ohišja, distribucijo električne energije, klimatskih naprav, IT infrastrukture ... Več
sl_SISlovenian