Računalništvo, telefonija
13.11.2015 12:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Maps bo mogoče uporabljati brez internetne povezave

Novi Google Maps bomo lahko v polni meri uporabljali tudi brez povezave v svetovni splet.
Novi Google Maps bomo lahko v polni meri uporabljali tudi brez povezave v svetovni splet.

Podjetje Google bo kmalu razveselilo uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android, ki prisegajo na mobilno različico kartografskega sistema Maps. Nova različica bo namreč prinesla možnost uporabe priljubljene storitve tudi brez povezave v svetovni splet. To bo seveda prišlo še kako v poštev tistim uporabnikom mobilnih naprav Android, ki zaradi varčevanja ne uporabljajo dostopa do svetovnega spleta, in tistim, ki veliko potujejo po vsem svetu. Prenovljeni mobilni kartografski sistem Google Maps bo prinesel še možnost iskanja poslovnih subjektov, skupaj z njihovim obratovalnim časom in telefonskimi številkami.

Novi Google Maps bo zaradi možnosti shranjevanja zemljevidov v pomnilnik pametnega mobilnega telefona in tabličnega računalnika Android pisan na kožo predvsem napravam z večjo količino vgrajenega pomnilnika. Za prenos zemljevida Londona z okolico bo namreč treba imeti okoli 380 megabajtov razpoložljivega prostora, za območje San Francisca pa okoli 200 megabajtov prostora. To dejansko pomeni, da bodo morali uporabniki mobilnih naprav Android nižjega cenovnega razreda za uporabo novosti storitve Google Maps žrtvovati nekaj aplikacij.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
TEKSEL d.o.o. je mlado podjetje z večletnimi izkušnjami na področju vizualne in prezentacijske tehnike. Poslovno filozofijo predanosti, profesionalnosti, učinkovitosti ter strokovnosti ... Več

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55