Računalništvo, telefonija
09.09.2003 18:57
Posodobljeno 20 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Optimizirani Intelovi procesorji za delovne postaje in strežnike

Intel je predstavil nova procesorja Itanium 2, optimizirana za dvoprocesorske sisteme. Novinca širita doseg družine Itanium ter omogočata gradnjo cenejših, energijsko varčnejših sistemov, primernih za tehnično procesiranje in pomožne aplikacije v večjih organizacijah.
Ponudba delovnih postaj in strežnikov, zasnovanih na procesorjih Intel Itanium
2, vključno s sistemi proizvajalcev Dell, HP ter IBM, se naj bi po pričakovanjih
letos podvojila na več kot 40 dvo- in štiriprocesorskih modelov. Intel proizvajalcem ponuja tudi strežniško platformo za nova procesorja v obliki optimiziranega sistema vgradnega formata.
Prvi novinec je Intel Itanium 2 z delovnim taktom 1,40 GHz in z 1,5 MB tretjenivojskega predpomnilnika. Procesor ponuja ugodno razmerje med ceno in zmogljivostjo, namenjen je tehničnim aplikacijam ter procesiranju. Drugi novinec je nizkonapetostni Intel Itanium 2 z delovnim taktom 1,0 GHz in z 1,5 MB predpomnilnika L3. Energijska poraba procesorja je več kot polovico manjša od porabe obstoječih procesorjev Itanium 2.
Nova procesorja dopolnjujeta obstoječe visokorazredne sisteme Intel Itanium 2,
ki vsebujejo do 128 ali več procesorjev, saj omogočata gradnjo cenejših, energijsko varčnejših dvoprocesnih sistemov za uporabo na robu omrežja, na primer za omrežno varnost ter za razvoj programske opreme. Te dvoprocesorske platforme lahko upravljavcu IT pomagajo spoznati povečano fleksibilnost in učinkovitost, ki ju prinaša širjenje arhitekturnega okolja Itanium.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643