Računalništvo, telefonija
12.11.2015 11:04

Deli z drugimi:

Share

Podpredsednik Vlade RS Dejan Židan na obisku v podjetju Huawei

Na povabilo podpredsednika Vlade Ljudske republike Kitajske Wang Yanga se je na uradnem obisku na Kitajskem mudil podpredsednik Vlade Republike in kmetijski minister mag. Dejan Židan s številčno slovensko delegacijo.
Podpredsednik Vlade RS Dejan Židan  na  obisku v podjetju Huawei
Podpredsednik Vlade RS Dejan Židan na obisku v podjetju Huawei

V uradnem delu delegacije so ga spremljali predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstva za zunanje zadeve. Spremljala ga je tudi močna gospodarska delegacija, sestavljena iz predstavnikov 28 podjetij iz živilskopredelovalne in lesno-predelovalne industrije ter Gospodarske zbornice Slovenije.

Zadnji dan obiska je podpredsednik vlade in minister Dejan Židan s celotno delegacijo obiskal kraj Shenzen, kjer se je odzval povabilu telekomunikacijskega velikana Huawei in obiskal njihov razvojni center. Huawei v Sloveniji po naročilu Telemacha, vodilnega kabelskega operaterja posodablja obstoječe in gradi novo omrežje LTE. LTE (»Long Term Evolution«) pomeni popolnoma novo uporabniško izkušnjo, saj prinaša visoke internetne hitrosti. Dobavitelj opreme za izgradnjo omrežja podjetje Huawei velja za enega največjih svetovnih proizvajalcev telekomunikacijske opreme.

Podpredsednik vlade in gospodarstveniki so se pogovarjali tudi o možnost i razširitve sodelovanja, predvsem na področju 4,5 in 5 G omrežja. V roku dveh tednov podjetje Huawei odpira svoje predstavništvo v Ljubljani, obe strani pa sta si izmenjali tudi željo po izmenjavi znanja zato bodo v podjetju Huawei preučili možnosti za štipendiranje nadarjenih študentov področja telekomunikacij z možnostjo opravljanja praks v njihovih razvojnih centrih ali v matičnem podjetju Huawei v Shenzenu.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21C, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili z ... Več

ABC ACCELERATOR

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 041 261 222