Programska oprema
04.03.2007 10:35

Deli z drugimi:

Share

Poenostavljeno tiskanje z gonilnikom HP Universal Print Driver

S spletnega naslova hp.com je bilo prenesenih že več kot 2 milijona kopij HP-jevega univerzalnega gonilnika za tiskalnike (HP Universal Print Driver – HP UPD). Ta uporabnikom in oddelkom za informacijske tehnologije omogoča prihranek časa in dvig storilnosti pri delu s tiskalniki.

Gonilnik HP Universal Print Driver for Windows, ki deluje s skoraj vsemi omrežno povezanimi tiskalniškimi napravami HP LaserJet, zaposlenim v oddelkih za informacijske tehnologije omogoča, da se osredotočijo na strateške poslovne izzive in projekte, zmanjšajo število podpornih klicev ter dvignejo storilnost tiskanja.
Uporabniku prijazna rešitev z vključenim samodejnim posodabljanjem nudi enoten in inteligenten univerzalni tiskalniški gonilnik. Samodejno prepozna posodobitve naprav HP, zaradi česar strokovnjakom za informacijske tehnologije ni več treba ročno posodabljati gonilnikov na vsaki napravi v omrežju. Pri mobilnih poslovnih uporabnikih univerzalni gonilnik odpravlja potrebo po iskanju in nameščanju gonilnikov v oddaljenih pisarnah, saj lahko na tiskalnikih LaserJet tiskajo takoj, ne glede na to, kje se nahajajo.

“Opravila, povezana z gonilniki za tiskalnike, od IT-strokovnjakov vsak dan zahtevajo čas, toda gonilnik HP Universal Print Driver te glavobole odpravlja s poenostavitvijo tiskanja ter z zmanjšanjem klicev za pomoč in podporo,” je dejal Vince Ferraro, podpredsednik svetovnega trženja pri enoti za naprave LaserJet. “Kot edini pravi enotni univerzalni gonilnik za tiskalnike omogoča HP UPD uporabnikom, da se posvetijo tiskanju pomembnih poslovnih dokumentov in ne podpori ter upravljanju svojih tiskalnikov.”

HP je namestil gonilnik Universal Print Driver pri svojih zaposlenih skoraj po celem svetu. Rezultati namestitve:
– Pri več kot 100.000 zaposlenih je uvedba trajala samo dva tedna.
– V prvih treh mesecih se je za 20 odstotkov zmanjšalo število podpornih klicev, povezanih s tiskalniki.
– “Upokojitev” več kot 225 odvečnih tiskalniških strežnikov. Vsak je na mesec stal več kot 2.900 USD, s čimer je podjetje doseglo 7,8 milijona USD prihranka na leto.
– 19 strokovnjakov za informacijske tehnologije ima 45 odstotkov več časa za druga opravila.

HP je prav tako ugotovil, da je sprememba privzetih nastavitev v gonilniku HP UPD na obojestransko tiskanje zmanjšala porabo papirja v podjetju za 25 odstotkov. Podjetje pričakuje, bo s to spremembo ob globalni uvedbi letno prihranilo več kot 6 milijonov USD in zmanjšalo porabo papirja za več kot 750 ton.
Gonilnik Universal Print Driver je primeren tudi za organizacije, ki uvajajo operacijski sistem Windows Vista, saj oddelkom za informacijske tehnologije omogoča, da pri prehodu na nov sistem skoraj v celoti odpravijo preizkušanje in distribucijo na stotine gonilnikov za različne tiskalnike.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10B, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
sl_SISlovenian