Računalništvo, telefonija
11.11.2016 10:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Popolna rešitev za hiperkonvergenčno shrambo

Popolna rešitev za hiperkonvergenčno shrambo
Popolna rešitev za hiperkonvergenčno shrambo

Problematika tradicionalne shrambe v skupni rabi

Ena od temeljnih zahtev za virtualizacijo aplikacij je shramba v skupni rabi. Aplikacije se tako lahko premikajo po različnih strežnikih, vse dokler imajo strežniki dostop do shrambe, kjer je določena aplikacija prvotno nameščena. Takšna skupna shramba navadno deluje v omrežjih imenovanih SAN.

Toda ta omrežja imajo v virtualiziranih okoljih nemalokrat težave. Prva je zagotavljanje konsistentnega in zanesljivega delovanja I/O. Med zaganjanjem in ustavljanjem aplikacij ter med procesiranjem podatkov namreč obremenitev omrežja SAN zelo variira. Kadar podatkovna baza prične z obdelavo velikega števila podatkov, SAN dostikrat postane preobremenjen, to pa posledično lahko upočasni delovanje drugih aplikacij.

Drugo težavo, ki še posebej pride do izraza pri upravljanju sistemov na oddaljenih lokacijah, predstavljata zanesljivost in kompleksnost omrežij SAN. Kadar imajo oddaljene lokacije (npr. trgovine z oblačili, bančne poslovalnice, proizvodni obrati, klicni centri, zdravstvene klinike) aplikacije na svojih strežnikih, morajo skrbniki sistemov težave reševati na daljavo, njihova uspešnost pa je odvisna od dostopnosti postavljene infrastrukture.

Zaradi izzivov, ki jih predstavlja uporaba omrežij SAN v virtualnih okoljih, so podjetja začela iskati druge, boljše možnosti. Ena takšnih je hiperkonvergenčna infrastruktura, ki zelo dobro naslovi omenjene težave.

Hiperkonvergenčni sistemi za zanesljivo delovanje

Znotraj hiperkonvergenčnih sistemov lahko IT skrbniki, da bi zagotovili neprekinjeno visoko zmogljivost, za vsak tip aplikacij ustvarijo posebne podatkovne baze. Pri poganjanju aplikacij enakega tipa v eni bazi namreč skrbniki lažje skrbijo za optimizirano delovanje in identificirajo ozka grla.

Hiperkonvergenčni sistemi za regionalne pisarne

Za oddaljene lokacije, na katerih poteka množica različnih procesov in morajo biti vedno visoko dostopne, je logična rešitev transformacija lokalne shrambe na strežnikih v odvečno shrambo v skupni uporabi. Na ta način se ubije dve muhi na en mah – poveča dostopnost in zmanjša število potrebne strojne opreme ter s tem stroškov obratovanja. Ne nazadnje pa združitev procesiranja, omrežja in shrambe v eno infrastrukturo pomeni odpravo kompleksnosti upravljanja posameznih enot.

Na pomoč priskoči programska rešitev

Čeprav precej poenostavi sisteme, ima tudi hiperkonvergenčna shramba svoj manjši minus. Vsaka postavitev infrastrukture postane ločen shranjevalni sistem za upravljanje in vzdrževanje. Da bi se temu izognili, jo je potrebno integrirati v enotno infrastrukturo hrambe in upravljanja.

Tukaj nastopi programska rešitev za hrambo DataCore. DataCore zna s prilagajanjem hiperkonvergenčne strukture v omrežjih SAN efektivno in brezšivno uravnavati prostorsko kapaciteto in delovanje sistema. Poleg tega pa poenoti vse sisteme shranjevanja različnih proizvajalcev in jih združi v eno hrambno storitev za celotno infrastrukturo. Tako je potem z njimi lažje upravljati in lažje poenotiti oziroma združiti različne podatkovne baze.

Program si lahko prenesete na tej povezavi.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRICEPILOT d.o.o.

Triglavska cesta 36, 4240 Radovljica, Tel: 031 312 038

AG SOFT d.o.o.

Vrbje 85E, 3310 Žalec, Tel: 041 705 731
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS

Ostrava, Češka,
Notice: Undefined index: number in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57

Notice: Undefined index: city in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57
,

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
sl_SISlovenian