Računalništvo, telefonija
26.02.2011 18:13
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenos filma v 30 sekundah?

Tehnologija Thunderbolt
Tehnologija Thunderbolt

Podjetje Intel je najavilo razpoložljivost tehnologije Thunderbolt, ki omogoča izredno hiter prenos podatkov na osebnih računalnikih ter podpira prenos podatkov in video signala v visoki ločljivosti prek enega samega kabla. S hitrostjo prenosa podatkov 10 Gb/s tehnologija Thunderbolt uporabnikom omogoča, da film v visoki ločljivosti prenesejo v manj kot 30 sekundah. Tehnologijo je razvil Intel, na trg pa bo prvič prispela prek tehničnega sodelovanja s podjetjem Apple in bo najprej na voljo na Applovi novi družini prenosnikov MacBook Pro.

Vizija tehnologije Thunderbolt je omogočiti hiter prenos večpredstavnih vsebin, poenostaviti povezave med napravami ter podpreti nove načine za razvoj in uporabo osebnih računalnikov. Pri uresničevanju te vizije je bil ključni korak združitev hitrih podatkovnih povezav in video signala v visoki ločljivosti na enem samem kablu. Tehnologija Thunderbolt to omogoča z dvema komunikacijskima metodama oziroma protokoloma. PCI Express skrbi za prenos podatkov, DisplayPort pa je namenjen prenosu video signala na prikazovalnike. Tehnologija Thunderbolt je združljiva z obstoječimi prikazovalniki in vmesniki DisplayPort. Vse naprave s podporo za tehnologijo Thunderbolt imajo enak vmesnik in uporabniki lahko preprosto zaporedno povežejo več naprav, ki jih povezujejo električni ali optični kabli.

Tehnologija Thunderbolt je zasnovana za potrebe resnih ustvarjalcev vsebin v visoki ločljivosti.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COALA d.o.o.

Cesta v Rošpoh 22 A, 2351 Kamnica, Tel: 02 624 50 10

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03

MIKROCOP d.o.o.

Industrijska cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več