Strojna oprema
14.02.2007 08:16
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenovljena ponudba pametnih stikal ProSafe

Podjetje NETGEAR je objavilo, da so v družino svojih pametnih stikal dodali 24- in 48-vratna stikala ProSafe Gigabit Stackable Smart Switches (GS724TS in GS748TS). Novosti v NETGEAR-ovi družini stikal ProSafe, ki edini v industriji omogočata postavitev stikal v sklad, ponujata podjetjem omrežna stikala s prilagodljivostjo, zmogljivostjo in zanesljivostjo, ki podpira osnovne poslovne aplikacije, na primer poslovno pomembne podatkovne aplikacije, varnost, VoIP in video konference.

Stikala ProSafe so namenjena malim in srednje velikim podjetjem in imajo 24 (GS724TS) ali 48 (GS748TS) 10/100/1000 vrat ter štiri gigabitna razširitvena mesta, ki podpirajo širokopasovne aplikacije, kot je na primer ERP, in prenose velikih datotek. Dvoje namenskih vrat ponuja vmesnik z 20 Gb/s, tako da lahko uporabniki v skladu uporabijo do šest stikal ali 288 10/100/100 vrat in jih vse upravljajo z enega naslova IP.

Intuitivni uporabniški vmesnik v spletnem brskalniku omogoča celovito in hkrati enostavno upravljanje, novosti, kot so seznam za nadzor dostopa (ACL), preverjanje pristnosti vrat 802.1x, izboljšana kakovost storitev (Qos), omejevanje hitrosti in vohljanje IGMP, pa zagotavljajo večjo varnost, kakovostne storitve in visoko razpoložljivost.

NETGEAR-ova stikala ProSafe so sinonim za varnost, kakovostne storitve, možnost prilagajanja in redundanco, hkrati pa so enostavna za uporabo in cenovno dostopna. Standardna enovratna stikala sicer lahko sestavimo v sklad in tako zagotovimo dodatna vrata, toda vzdrževanje in upravljanje takšnega sklada je drago in zamudno.

“Stikala GS724TS in GS748TS, ki jih lahko postavimo v sklad, zagotavljajo bogato paleto varnostnih in uporabnih funkcij, ki bi jih sicer pričakovali le pri dražjih ponudbah, kot so Cisco Catalyst ali HP Procurve”, je dejal James Bricknell, tehnični direktor pri ABD Solutions. Tako upravljanje je bilo do sedaj domena premožnejših, NETGEAR pa je uporabo omogočil tudi srednje velikim in malim podjetjem. NETGEAR je že od nekdaj znan po kakovostnih in hkrati cenovno ugodnih izdelkih. Tudi najnovejša stikala s funkcijama, kot sta dvosmerno sestavljanje skladov in upravljanje celotnega sklopa prek enega naslova IP, niso izjema.

“V sektorju malih in srednje velikih podjetij že željno pričakujejo pametna stikala iz družine ProSafe,” je razložil Sanjay Kumar, direktor linije izdelkov pri NETGEAR-u. Mala podjetja nimajo na voljo veliko na kožo pisanih rešitev. Poleg tega se posli danes sklepajo na zelo napredne načine: IP telefonija, video-konference in ostale aplikacije, ki jih omogoča širokopasovno omrežje, so že nekaj vsakdanjega. Stikala ProSafe ponujajo manjšim podjetjem napredne, zanesljive in predvsem cenovno ugodne rešitve. Rešitve, ki jim bodo že danes omogočile uporabo naprednih aplikacij in boljši jutri.”

O 24- in 48- vratnih stikalih ProSafe Gigabit Stackable Smart Switches
24- in 48-vratna stikala NETGEAR ProSafe (GS724TS in GS748TS) ponujajo popolno zmogljivost in zanesljivost v kompletu z ugodno ceno, visoko varnostjo, napredno kakovostjo storitev (Qos) in “pametne” možnosti upravljanja.
Dva sklada vrat zagotavljata pasovno širino 20 GB/s in možnost dodatka še šestih stikal ob ohranitvi visoke hitrosti. To omogočajo kabli HDMI, ki so stikalom že priloženi. Vsa stikala v skladu je mogoče zamenjati med delovanjem. V primeru okvare enega od stikal se sistem takoj odzove in s hitro rekonfiguracijo prepreči neželene izpade omrežja.

S kompletom funkcij, kot so: preverjanje pristnosti vrat 802.1x, filtriranje ACL, določanje prednosti prometa na osnovi vrednosti 802.1p in DSCP ter omejevanjem hitrosti zagotavljata stikali GS724TS in GS748TS malim in srednje velikim podjetjem visoko varnost in vrhunske možnosti zagotavljanja storitev.
Stikala ProSafe so optimizirana za uporabo s programsko opremo NETGEAR ProSafe Management (NMS100). Upravlja se jih kot eno enoto, zato lahko konzolo na osnovi spletnega brskalnika uporabimo tudi za konfiguracijo, nadzor omrežja ali odpravljanje težav. Stikala vsebujejo protokol SNMP, ki poskrbi za zbiranje in spremljanje podatkov, upravljanje naprav in uvajanje najpomembnejših krmilnikov in pravil informacijske tehnologije.

24- in 48-vratna stikala NETGEAR ProSafe GS724TS in GS748TS imajo doživljenjsko garancijo in sta na vojo pri posrednikih, na spletnih mestih z e-trgovino in v maloprodaji po ceni 750 in 1450 ameriških dolarjev.

Na voljo je tudi nova spletna stran podjetja DOMEX, uradnega uvoznika za Slovenijo za izdelke NETGEAR, kjer se nahaja celotna paleta izdelkov NETGEAR na spletnem mestu www.domex.si/netgear.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Srebrni partner

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Smo podjetje, kjer z naprednimi tehnološkimi rešitvami in z inovativnim pristopom premagujemo ovire in odgovarjamo na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja ... Več
Zlati partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
sl_SISlovenian