Strojna oprema
23.02.2007 12:34

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni PCTV vmesniki za Visto podjetja Pinnacle

Izid novih Oken ni nikoli velik dogodek samo za Microsoft, temveč tudi za mnoga druga podjetja, ki začnejo hitro pristavljati svoje piskrčke. Težko namreč najdeš boljši izgovor za prenovljene/nove programe in produkte, kot je prihod novega operacijskega sistema.
Pinnacle System Inc. je najavilo, da bo razširilo svoj program Pinnacle PCTV vmesnikov z novimi Pinnacle PCTV Tuner kiti za Windows Vista. Nova družinica bo sestavljena iz treh produktov: dveh prenosnih USB2 digitalnih in analognih TV tuner kitov (HD ATSC/NTSC ali DVB-T/PAL/SECAM) in enega analognega PAL/SECAM kita. Vsi trije imajo pridodan daljinski upravljalnik, ki omogoča dostop do vseh funkcij na vašem TV sprejemniku in PVR napravi ter dostop do multimedijskih funkcij programa Windows Media Center.
“Okoli 60 odstotkov osebnih računalnikov prodanih v ZDA v zadnji četrtini leta 2006 je bilo Windows Media Center računalnikov. S predstavitvijo Windows Vista bo delež uporabnikov Windows Media Center še narasel. Le majhen del teh računalnikov pa je opremljev s TV vmesnikom,” je na tiskovni konferenci povedal Jeff Hastings, podpredsednik družbe Avid in generalni direktor oddelka Pinnacly Systems. “To je odlična priložnost za Pinnacle, saj lahko zadovoljimo potrebe uporabnikov, ki od svojega Media Center računalnika pričakujejo popolno integracijo.”
“Veseli smo, da se tudi tako pomembni poslovni partnerji kot je Pinnacle odločajo za polno podporo sistemu Windows Vista,” je dejal Liron Shaked, vodja Worldwide Consumer ISV Group pri Microsoft Corporation. “Povezava tehnološko naprednih Pinnacle PCTV produktov z razširjenimi zmožnostmi operacijskega sistema Windows Visa bo izboljšalo in obogatilo uporabniško izkušnjo pri gledanju televizijskih programov naših skupnih strank”. S Pinnacle PCTV Tuner kiti lahko naše stranke gledajo, ustavljajo in snemajo televizijski spored. Produkti omogočajo tudi programiranje snemanja TV programov s pomočjo Windows Media Center vodičem. Poleg tega produkti vključujejo IR oddajnik, ki omogoča enostavno povezavo in upravljanje “set-top” naprav za digitalno ali satelitsko TV.

PCTV Tuner kiti za Windows Vista so optimizirani in imajo vse certifikate za Windows Media Center, ki je vključen v Windows Vista (Home, Premium in Ultimate različicah) in Windows XP Media Center.
Uporabniki Pinnacle produktov lahko ob predstavitvi Windows Vista pričakujejo brezskrben in gladek prehod na nov operacijski sistem, obljublja podjetje Pinnacle Systems, saj so, odkar so Windows Vista operacijski sistem na voljo za končne uporabnike, poskrbeli za brezplačne nadgradnje programske opreme. Vsi novi popravki in gonilniki so objavljeni na njihovi spletni strani.
V Sloveniji PCTV Tuner kiti na voljo preko trgovin in spletnih prodajaln že v mesecu marcu. Predvidena priporočena prodajna cena za Pinnacle PCTV Tuner bo znašala 69€ + DDV, za Pinnacle PCTV Hybrid Tuner Kit for Windows Vista pa 99€ + DDV.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«, to je specialnih rešitev po želji uporabnikov. Poleg kakovostnih programskih rešitev, BIROMATIK uporabnikom ... Več
Zlati partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21D, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
E-MISIJA d.o.o. je v 20 letih obstoja doživela evolucijo od klasičnega ponudnika strojne opreme, do sedanje oblike inženiringa za mala in srednja podjetja ter zahtevnejše domače ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
sl_SISlovenian