Facebook
Twitter
27.02.2021 01:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja plačevanje dodatnih Twitter vsebin in kopija Facebook skupin

Prihaja plačevanje dodatnih Twitter vsebin in kopija Facebook skupin
Prihaja plačevanje dodatnih Twitter vsebin in kopija Facebook skupin

Twitter je včeraj, 25. februarja, naznanil nekaj večjih novosti: (1) možnost zaračunavanja sledilcem za dodatne vsebine in (2) možnost kreiranja skupin glede na specifične interese. Gre za dve vidnejši posodobitvi platforme v zadnjem času, hkrati pa je takoj vidno, da je Twitter uporabil že preizkušene modele, ki so se izkazali kot popularni in uspešni na drugih družbenih omrežjih.

Omenjena plačljiva lastnost, imenovana “Super Follows”, bo uporabnikom omogočala, da zaračunavajo svojim sledilcem za dostop do dodatnih vsebin, med katerimi bi lahko bili bonus čivki, dostop do skupin, naročnine na razne novičnike, ali recimo značke, s katerimi sledilci pokažejo podporo osebi, znamki ali drugemu profilu. V naznanitvi je Twitter pokazal primer novosti “Super Follows”, kjer uporabnik sledilcem za dodatne vsebine računa 4,99 ameriških dolarjev na mesec. Twiiter novo plačljivo lastnost vidi, kot način, na katerega bodo ustvarjalci vsebine in založniki lahko plačani direktno s strani oboževalcev in sledilcev.

Direktna plačilna orodja so v zadnjih letih postala izredno pomembna za vse ustvarjalce vsebin. Primer zelo uspešne prakse je recimo Patreon, potem pa so tukaj seveda še Facebook, YouTube in tudi GitHub. Vsi ti in še kakšni bi se našli so v svoje platforme vpeljali način direktnih plačil uporabnikov. Twiiter bo, kot vse kaže, prav tako postal eno od družbenih omrežij, ki ponuja plačljive storitve, samo spomnimo, da je Twitter pred kratkim naznanil, da bo vzpostavil naročnine, kot nov vir prihodkov. Še vedno pa ni jasno, o kakšnem znesku se pogovarjamo.

Druga Twitterjeva pomembna novost pa se imenuje “Communities”, ki takole na prvi pogled izgleda kot konkurenčna lastnost “Facebook Groups”. Uporabniki bomo tako lahko kreirali ali se pridružili določenim skupinam, ki nam bodo blizu po tematiki. Na tak način bomo po Twitterjevih informacijah videli več čivkov na izbrane tematike. Skupine so se za Facebook izkazale kot velik uspeh (in hkrati velik moderatorski problem). Za Twitter bi lahko bile pomemben korak naprej, sploh zaradi “open-ended” narave, ki lahko novim uporabnikom povzroči nemalo zmede, ko začnejo z uporabo platforme.

Twiiter je v prezentaciji analitikom in investitorjem podrobno predstavil obe predstavljeni novosti, ni pa podal konkretnih datumov, kdaj bi lahko uporabniki začeli z uporabo tako plačljive lastnosti “Super Follows”, kot tudi “Communities”.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Vodilni graditelj IKT rešitev Z ekipo visoko usposobljenih strokovnjakov, najsodobnejšo informacijsko tehnologijo in 29 leti izkušenj, ki jim prinašajo razumevanje specifičnosti ... Več

PRICEPILOT d.o.o.

Triglavska cesta 36, 4240 Radovljica, Tel: 031 312 038
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Od svoje ustanovitve leta 1961, se je Rittal nenehno razvijal v vodilnega globalnega ponudnika sistemov za ohišja, distribucijo električne energije, klimatskih naprav, IT infrastrukture ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 393 39 96, 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več