Aplikacije in dodatni programi
31.12.2020 10:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja velika sprememba za vse uporabnike Wolta

Prihaja velika sprememba za vse uporabnike Wolta
Prihaja velika sprememba za vse uporabnike Wolta

Od četrtka, 31. decembra 2020, vsa mobilna in spletna plačila (ne samo Woltova) zahtevajo močno avtentikacijo uporabnika. To je obvezna zahteva, ki jo nalaga direktiva EU in začne veljati tudi v Sloveniji.

Kaj to pomeni za plačila na Woltu:

1. Ko oddamo naročilo na Woltu, bomo morda morali izvesti dodaten korak za preverjanje identitete.

2. Koraki so odvisni od naše banke ali izdajatelja naše kreditne kartice. Vključujejo lahko preklop na aplikacijo banke ali aplikacijo izdajatelja kartice, identifikacijo prstnih odtisov, prejem kode za preverjanje na SMS itd.

3. V praksi bo pri vsakem nakupu nad 30 EUR in vsakem 5. nakupu potrebna močna avtentikacija uporabnika.

4. Naš postopek spletnega plačila je tako lahko počasnejši in nekoliko bolj zapleten. Namen nove direktive je zagotoviti, da so naša spletna plačila varna in da je manj goljufij.


Kaj priporočajo pri Woltu?

1. Preverite, kako je vaša banka implementirala novo direktivo (tako, da v spletnem brskalniku vtipkate PSD2 in ime svoje banke).

2. Namestite dodatne aplikacije in varnostne ukrepe, ki jih zahteva vaša banka.

3. Razmislite o nastavitvi Apple Pay ali Google Pay, saj že brezhibno delujejo v skladu z novo zakonodajo.

4. Naj bo vaša aplikacija Wolt posodobljena, saj imajo starejše različice aplikacije težave z novimi plačilnimi postopki. Najnovejšo različico si lahko prenesete iz trgovine App Store ali Google pay.

5. Po zaključenem plačilu se vedno vrnite v aplikacijo Wolt in preverite, ali je bil nakup opravljen (v nekaterih primerih boste morali za zaključek plačila preklopiti iz ene aplikacije v drugo).

6. Če vaše plačilo na Woltu (ali drugi aplikaciji) ni izvedeno, poskusite z drugo kartico ali plačilnim sredstvom druge banke oziroma izdajatelja.

Za dodatne informacije o direktivi EU PSD2, močni avtentikaciji uporabnika, obišči spletno stran Evropske centralne banke.

Dodatne informacije so na voljo tudi na Woltovem blogu tukaj.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Smo podjetje, kjer z naprednimi tehnološkimi rešitvami in z inovativnim pristopom premagujemo ovire in odgovarjamo na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več

REVOLVER d.o.o.

Glavni trg 30, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 04 022 55 39 ali 051 202 002
O oglaševalski agenciji Revolver Revolver d.o.o. je agencija, ki na področju spletnega nastopa in digitalnega marketinga deluje že od leta 2008. Smo specialisti za izdelavo spletnih ... Več