Računalništvo, telefonija
23.02.2007 10:54

Deli z drugimi:

Share

Prva poslovna konferenca podjetja IDenticus Slovenija

IDenticus Slovenija, eno vodilnih podjetij na področju avtomatske identifikacije, je pripravilo poslovno konferenco z naslovom “Rešitev od podatka do računa”, na kateri je skupaj s partnerji predstavilo strojne in programske rešitve za učinkovito fakturiranje ter za podporo logističnemu poslovanju v proizvodnji. Konferenca je obsegala strokovna predavanja s področij izdajanja računov in logistike, dopolnjevale pa so jo praktične predstavitve rešitev in opreme za celoten proces od zajemanja podatkov na terenu do prenosa le-teh v papirno obliko in k uporabniku.

Na konferenci za novinarje sta podjetje IDenticus in namen poslovne konference predstavila direktor, Rastko Čop, in vodja prodaje, Marko Medic. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1990 in ima sestrsko podjetje v Srbiji, IDenticus Sr. d.o.o. So glavni dobavitelj OCR-čitalcev za slovenske banke in Pošto Slovenije, svoje znanje in tehnologijo pa uspešno prenašajo tudi na tuje trge, kot so na primer Srbija, BiH in Bolgarija. V svojem prodajnem programu imajo izdelke, storitve in sistemske rešitve s področij identifikacije s pomočjo črtne kode, radiofrekvenčne identifikacije RFID, OCR-čitalcev, kuvertiranja položnic in obrazcev, registracije delovnega časa ter podpore mobilni prodaji. IDenticus deluje na osnovi komercialnih partnerstev s podjetji NRGI International, PFE International, Walter Italia, Vibor in Ino, ki mu zagotavljajo najvišjo kakovost ponudbe.

“Slovenija je majhen trg in temu primerni so naši viri,” je dejal Rastko Čop. “Zato smo vzpostavili partnerski odnos v obliki tako imenovanega grozdenja z domačimi in svetovnimi proizvajalci ter ponudniki opreme, s katerimi smo pridobili človeške vire in se uveljavili na trgu. Tako združeni smo sposobni zadovoljiti potrebe podjetij vseh velikosti, ki jim varnost rešitev pomeni največ. Na konferenci smo predstavili dva uspešna projekta leta 2006, rešitev Mobiles v Gozdnem gospodarstvu Postojna ter projekt dobave strojne opreme za podporo mobilni prodaji pijač v Pivovarni Laško.”

V prvem tematskem sklopu konference, poimenovanem “Od podatka do računa”, so predstavniki vodilnih svetovnih ponudnikov programske in strojne opreme predstavili rešitve in opremo za najracionalnejše izvajanje celotnega procesa obdelave podatkov, tiskanja in kuvertiranja. NRGI je predstavil programsko orodje za grafično oblikovanje masovnih izpisov, podjetje PFE International pa je prikazal rešitev za kuvertiranje, ki v ta namen uporablja tehnologijo hladnega lepila (pressure seal). Ino iz Celja je ob tem predstavil svojo ponudbo obrazcev iz hladnega lepila, ki jih z IDenticusom uspešno izvažajo na srbski trg. Podjetje Walter Italia pa je demonstriralo prednosti nove generacije OCR-čitalcev, ki omogočajo barvno optično branje posebnih položnic, še posebej pa so primerni za banke in pošte, ker bistveno zmanjšujejo čas, potreben za ročno obdelavo položnic.

Drugi tematski sklop konference je obsegal učinkovite rešitve v logistiki, kjer IDenticus uveljavlja nove tehnološke trende. Optimizacija logističnih procesov ter podpora konkurenčni prednosti podjetij sta temeljni vodili podjetja, ki svoje rešitve razvija z močno podporo partnerjev, še posebej pa Intermeca, vodilnega proizvajalca strojne in programske opreme za upravljanje oskrbovalne verige ter nosilca ključnih patentov za tehnologijo EPC RFID GEN 2.

“IDenticus ima kot zastopnik Intermeca v svoji ponudbi celoten nabor opreme RFID, od ročnih terminalov in tiskalnikov do bralnikov za portale,” je pojasnil Marko Medic. “Na konferenci smo predstavili prednosti tehnologije GEN 2 pri filtriranju in prepoznavanju velike količine podatkov. Mogoče si je bilo ogledati tudi naše najnovejše rešitve, kot sta prenos podatkov s terena prek komunikacijskega strežnika GPRS ter s partnerji razvito rešitev za odčitavanje vseh vrst števcev.”

Predstavnik Intermeca je na konferenci demonstriral delovanje svetovne novosti, revolucionarne dvodimenzionalne čitalne optike EX25, ki omogoča odčitavanje črtnih kod v kateremkoli položaju terminala ter na različnih razdaljah. Prav tako sta bila prvič v Sloveniji predstavljena novi Intermecov industrijski čitalnik CN3 ter kompakten in proti vplivom okolja zaščiten terminal CV30 za viličarje. CN3 poleg komunikacijskih tehnologij Bluetooth, GPRS in Wi-FI odlikuje tudi vgrajen GPS-sprejemnik.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4D, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed eleifend blandit dolor, nec dapibus turpis efficitur eu. Morbi pretium mi vitae lacus tempus viverra. Ut vitae sapien sit ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
sl_SISlovenian