Računalništvo, telefonija
15.02.2007 09:50
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva predplačilna kartica v slovenskem finančnem prostoru

Obrtna zbornica Slovenije (OZS) je v sodelovanju z Banko Koper svoji članski in bonitetni kartici Obrtnik dodala novo – plačilno funkcijo. V ta namen je Banka Koper razvila prvo predplačilno kartico v slovenskem finančnem prostoru. Brezplačno jo bodo prejeli vsi člani Obrtne zbornice Slovenije (47.850 članov).

Nadgradnja uspešnega sodelovanja z OZS
OZS in Banka Koper sta septembra 2006 podpisali pogodbo o partnerskem poslovnem sodelovanju, ki prinaša nove oblike sodelovanja na področju informiranja in predstavitev ponudb. Svoje že do sedaj uspešno in raznovrstno sodelovanje z območnimi obrtnimi zbornicami sta instituciji nadgradili in ustvarili podlago za projekt plačilne kartice Obrtnik in poslovnih paketov pri širitvi sodelovanja z obrtniki.

KARTICA OBRTNIK – članska, bonitetna in po novem tudi plačilna
Projekt plačilne KARTICE OBRTNIK vključuje dve kartici:
” bančno-poslovna plačilna kartica Obrtnik Activa/Visa Business Electron, ki jo prejmejo člani OZS in komitenti Banke Koper ali bank članic sistema Activa (Banka Celje, Nova kreditna banka Maribor, Poštna banka Slovenije) in
” predplačilna kartica Obrtnik Activa/Visa Electron, namenjena članom OZS, ki so komitenti vseh ostalih bank.

Pri obeh karticah gre za nadgradnjo obstoječe kartice Obrtnik. Kartica združuje obstoječi funkciji članske in bonitetne kartice: identifikacija v zbornici, identifikacija pri uveljavljanju popustov med obrtniki, izkoriščanje posebnih ugodnosti partnerjev in sponzorjev zbornice ter po novem še plačilno funkcijo. Imetniki lahko plačujejo izdelke in storitve preko svetovnega spleta in drugih načinov, kjer kartica fizično ni prisotna (kataloška prodaja, hotelske rezervacije…), plačujejo preko POS terminalov ter dvigujejo gotovino na bankomatih tako doma kakor tudi v tujini. Dodatno imajo možnost hranjenja in uporabe digitalnih potrdil. Članom OZS bo uvedba plačilnih kartic olajšala poslovanje, saj lahko sedaj za identifikacijo, pridobitev popustov med člani in plačila uporabljajo le eno kartico.

Prva predplačilna kartica v slovenskem bančnem prostoru
Nova kartica Obrtnik Activa/Visa Electron je prva predplačilna kartica v slovenskem bančnem prostoru. Z razvojem novega bančnega produkta se je sistem Activa in v njem Banka Koper, ponovno izkazala za inovatorko in nosilko razvoja. Preko inovativnega plačilnega instrumenta je mogoče plačevati le v okviru finančnih sredstev, prenesenih na kartični račun. Slednje omogoča boljši nadzor nad sredstvi in obenem predstavlja zaščito imetnikom, saj se tveganje zaradi izgube ali kraje kartice zmanjša na višino predhodno naloženih sredstev. Predplačilno kartico imetniki polnijo z običajnim plačilnim nalogom v svoji (elektronski) banki s sredstvi iz poslovnega računa. Imetniki kartice lahko hitro, enostavno, predvsem pa v vsakem trenutku dobijo informacijo o stanju sredstev na računu preko servisnega centra Activa na telefonski številki 05 666 1855 in seveda preko bankomata.

Bančno poslovna kartica pa po drugi strani omogoča plačevanje in druge plačilne funkcije preko črpanja sredstev iz poslovnega računa. Ponudba bančno-poslovne kartice vključuje brezplačno izdajo za imetnika in pooblaščenega sodelavca ter predvsem brezplačno negotovinsko poslovanje.

Glavne prednosti nove kartice Obrtnik za člane OZS
” Večnamenskost, v eni kartici več funkcij – članska, bonitetna in plačilna.
” Široka paleta plačilnih funkcij – bankomati, POS terminali, spletni nakupi, kataloška prodaja, hotelske rezervacije.
” Uporabnost doma in v tujini, v sklopu najbolj razširjenih kartičnih sistemov v Sloveniji (ACTIVA) in v tujini (VISA).
” Predplačilna kartica ima dodatno prednost v varnosti, saj se pri njej znižuje tveganje zaradi izgube ali kraje kartice na višino predhodno naloženih sredstev.
” Bančno-poslovna kartica omogoča uporabo bančnih storitev in produktov iz celovite ponudbe in načinov poslovanja z banko, brezplačno negotovinsko poslovanje.
” Omogoča še nadgradnjo – digitalna potrdila, nove namembnosti.

Poslovni paketi za člane OZS
Za člane OZS je Banka Koper pripravila posebno bančno ponudbo. Sestavlja jo več finančno ugodnih paketov: paket za nove komitente, kartični paket in paket dobrodošlice za posameznike, člane OZS in njihove zaposlene. Finančne ugodnosti, ki jih vključuje paket, so predvsem brezplačno poslovanje oz. znižane provizije za najbolj pogosto uporabljene storite poslovnega bančništva: vodenje računov, uporaba elektronske banke, uporaba Activa POS terminala, članarina za poslovno kartico, plačilni promet, kratkoročni in dolgoročni kredit, kreditna linija, lizing, vzajemni skladi idr.

Drugi paketi za člane OZS in njihove zaposlene
Obrtnikom banka ponuja tudi kartični paket in paket za člane OZS in njihove zaposlene ter družinske člane. Ugodnosti veljajo za tiste, ki odprejo osebni račun do konca leta 2007.

Glavne prednosti poslovnih paketov za člane OZS
” Tisti, ki se odločijo za poslovanje z banko, pridobijo bančnega skrbnika, ki skrbi za vse finančne potrebe
” V sklopu poslovnih paketov – pridobitev različnih finančnih ugodnosti
” Široka paleta finančnih storitev: klasične finančne storitve in druge finančne storitve (lizing, tuji in domači vzajemni skladi, zavarovalne storitve, odprti vzajemni pokojninski sklad itd.)
” Široka paleta načinov poslovanja z banko, od klasičnih: skrbnik, bančno okence, bankomat … do sodobnih: elektronsko bančništvo, BANKA IN
” Nove ponudbe kreditov Evropske investicijske banke (EIB) in garancijske sheme Evropskega investicijskega sklada (EIF).


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Ker se zavedajo, da odpoved računalnika za Vas pomeni veliko izgubo in številne nevšečnosti, se trudijo, da vam v najkrajšem možnem času ponudijo to, kar najbolje znajo. Pcklinika ... Več
sl_SISlovenian