Računalništvo, telefonija
04.08.2004 15:12

Deli z drugimi:

Share

Prva svetovna kampanja za varnost na internetu se nadaljuje

Organizatorja svetovne kampanje za varnost na internetu (1st Worldwide Internet Security Campaign), združenje uporabnikov interneta Internauts Association (IA) in proizvajalec protivirusnih rešitev Panda Software, sta podaljšala kampanjo, ki naj bi se po prvotnih načrtih zaključila 31. julija. K tej odločitvi je prispeval izjemen odziv partnerjev in uporabnikov interneta, ki so množično iskali informacije in pretakali orodja, dostopna na uradnem spletišču kampanje www.worldwidesecure.org. Na omenjenem naslovu lahko uporabniki poiščejo odgovore na vprašanja, ki jih imajo o IT varnosti. Ponujajo tudi informacije o specifičnih grožnjah in rešitvah za vsako od njih, kot tudi možnost zaščite njihovih računalnikov z brezplačno dostopnimi orodji. Prav tako imajo uporabniki neposreden kanal do varnostnih strokovnjakov preko forumov, kjer lahko postavijo svoja vprašanja.

Od začetka kampanje, 17 junija letos, se je odprti kampanji pridružilo preko 300 sponzorjev. Kampanja s sloganom “Očistimo planet virusov” je združila vse akterje s skupnim ciljem narediti internet za varnejši kraj. Tudi odziv uporabnikov je bil izjemen z velikim številom tistih, ki so svoje računalnike zaščitili z orodji, ki jih je prispevala pobuda organizatorjev, združenja IA in Pande Software.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sprejemnik Magda Peric s.p.

Preserje pri Komnu 2B, 6223 Komen, Tel: 041 635 272
Pametni Telefoni , Sprejemniki, Daljinski Upravljalniki, Tablični Računalniki, Avto Nosilci, Antene ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Od svoje ustanovitve leta 1961, se je Rittal nenehno razvijal v vodilnega globalnega ponudnika sistemov za ohišja, distribucijo električne energije, klimatskih naprav, IT infrastrukture ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03

MIKROCOP d.o.o.

Industrijska cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
sl_SISlovenian