Računalništvo, telefonija
19.12.2005 13:18

Deli z drugimi:

Share

Rešitve triple play je izbralo več kot 40 hotelskih verig

Allied Telesyn je bil izbran kot ponudnik rešitev triple play v hotelu Dromoland Castle na Irskem, kjer bo hotelskim gostom s svojo napredno tehnologijo zagotovil zabavne storitve. Pogodba, ki je bila podpisana v partnerstvu s strokovnjaki za interaktivno zabavo, podjetjem VDA, bo Dromoland Castlu omogočila oblikovanje ponudbe hitrega širokopasovnega internetnega dostopa, videa in avdia na zahtevo prek protokola IP ter digitalnih interaktivnih televizijskih storitev. Allied Telesyn ima na Irskem sklenjene pogodbe za triple play z več kot 40 hotelskimi verigami, med njimi so tudi Hilton, Clarion in Ramada. Vrednost pogodb je 750.000 evrov.

“Z vedno večjo prisotnostjo mednarodnih hotelskih verig na Irskem se povečuje tudi povpraševanje po prvovrstnih zabavnih in rezervacijskih storitvah,” je dejal Gavan Smyth, direktor prodaje za Irsko pri Allied Telesynu. “Hotelirski sektor je hitro spoznal prednosti komunikacij prek protokola IP, s katerimi lahko izboljša bivanje gostov in ustvari dodatne vire prihodkov. Allied Telesyn je s svojo varno in zanesljivo infrastrukturo ves čas v ospredju uvajanja tovrstnih digitalnih storitev na Irskem.”

Allied Telesyn pri zagotavljanju celovite rešitve sodeluje s strokovnjaki za interaktivno zabavo, podjetjem VDA. Warren Edwards, generalni direktor VDA je pojasnil tehnične značilnosti rešitve v hotelu Dromoland Castle. “Najprej smo v hotelu napeljali kable kategorije 6, s katerimi smo omogočili prenos večpredstavnega podatkovnega prometa v vsako sobo. Vsak televizijski sprejemnik VDA Power TV vsebuje interaktivno kartico, ki so v osnovi ethernetna vrata. Poslovni uporabniki se lahko nanje priključijo s prenosnim računalnikom in tako dostopajo do širokopasovnega interneta. Gostje lahko neposredno na televizijskem sprejemniku in s pomočjo tipkovnice izbirajo avdio in video vsebine na zahtevo ali uporabljajo takojšnje sporočanje.”

Vsaka televizija IP je povezana z Allied Telesynovim večpredstavnim stikalom ali DSLAM-om, nameščenem v sobi za informatiko, ves podatkovni tok pa je speljan skozi Allied Telesynovo hitro stikalno infrastrukturo, ki zagotavlja kakovost storitev. Na VDA-jevem strežniku je nameščenih več kot 2.000 avdio posnetkov in 30 filmov, ki so ves čas na voljo hotelskim gostom. Strežnik je povezan s hotelskim poslovnim sistemom, kar poenostavlja zaračunavanje storitev. “Allied Telesynovo opremo smo izbrali zaradi velike zanesljivosti in enostavne namestitve. Zmogljive stikalne lastnosti zagotavljajo kakovostne avdio in video vsebine, napreden nadzor pa zagotavlja najboljši izkoristek pasovne širine, ki je na voljo,” je dodal Edwards.

Allied Telesynova poslovna strategija je osvojiti vodilni položaj ponudnika inovativnih rešitev, temelječih na protokolu IP za podjetja in ponudnike storitev. Allied Telesyn je analitsko podjetje Heavy Reading jeseni izbralo kot najboljšega ponudnika dostopovnih platform IP DSLAM. Njihov izdelek MiniMAP 9100 je osvojil prvo mesto na trgu manjših dostopovnih platform pred Siemensom, Paradynom in Corecessom.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili z ... Več
sl_SISlovenian