Računalništvo, telefonija
13.03.2007 07:32

Deli z drugimi:

Share

Rešitve za optimizacijo omrežja WAN

Cisco rešitve za optimizacijo prostranih omrežij WAN (Wide Area Network) olajšajo vodenje podružnic. Pospešeno jih uvaja na stotine strank, med njimi so na primer tovorno podjetje Panalpina Group, arhitekturno podjetje Reynolds, Smith and Hills, Inc. in potovalno podjetje Sabre Holdings Corporation. Vsi omenjeni sodijo v segment uporabnikov napredne tehnologije omrežnih storitev za aplikacije, njihovi uspehi pa kažejo na uspehe Cisca pri izboljševanju dostopnosti, zmogljivosti in varnosti aplikacij, ki delujejo na omrežni platformi. Nagrajena programska oprema Wide Area Application Services (WAAS) jim namreč omogoča skupno rabo centraliziranih datotek, večjo storilnost oddaljenih uporabnikov in boljše sodelovanje na ravni celotnega podjetja.

“Stranke pospešeno uvajajo Cisco rešitve za optimizacijo omrežja WAN, ker želijo poenostavljeno upravljanje podatkov v podružnicah, sodelovanje in hitrejši dostop do konsolidiranih aplikacij,” je povedal George Curian, podpredsednik poslovne enote za razvoj aplikacij pri Ciscu. “Zadovoljni smo, ker stranke sprejemajo naš pristop k jedrni zasnovi, kar omogoča brezhibno uvajanje in vpeljavo programske opreme Cisco WAAS znotraj obstoječih omrežnih storitev, oskrbovalnih in operativnih ogrodij.”

Tovorno in logistično podjetje je uporabilo programsko opremo Cisco WAAS za konsolidacijo podatkovnega centra ter tako prihranilo milijon ameriških dolarjev. Vodilno tovorno in logistično podjetje Panalpina Group of North America je uvedlo rešitev za optimizacijo omrežja WAN podjetja Cisco kot del projekta za centralizacijo podatkovnega centra, s čimer so prihranili milijon dolarjev pri stroških nabave. Za ohranitev storilnosti končnih uporabnikov je IT oddelek podjetja potreboval rešitev za optimizacijo omrežja WAN, ki bo omogočala 200 sodelavcem v podružnici enako zmogljivo delovanje e-pošte, dostop do datotek in tiskanje, kot če bi aplikacije delovale na lokalnih strežnikih.
“Programska oprema Cisco WAAS je zagotovila celovito rešitev, saj pospeši delovanje vseh aplikacij, ki smo jih želeli optimizirati, med njimi so Exchange, SAP, datotečne storitve in storitve tiskanja,” pravi Armin Heinlein, podpredsednik Panalpininega IT centra za Severno Ameriko. “Poleg tega smo pri izbiri podjetja Cisco lahko prepričani, da nam bo omogočilo globalno rešitev, ki jo bo mogoče uvesti in vzdrževati v vseh naših podružnicah po vsem svetu.”
Po preizkušanju so ugotovili, da rešitev Cisco WAAS omogoča, da aplikacije, centralizirane v njihovih podatkovnih centrih, pri oddaljenih uporabnikih delujejo enako dobro kot v lokalnih strežnikih, pri tem pa ne motijo drugih omrežnih storitev. Ker je programska oprema Cisco WAAS transparentna za obstoječe omrežne storitve, so v podjetju Panalpina zlahka namestili in integrirali rešitev za optimiziranje omrežja WAN z obstoječim Ciscovim omrežjem usmerjevalnikov, stikal in IP komunikacijskih storitev.

Arhitekturnemu podjetju uspelo doseči zmogljivosti omrežja LAN v omrežju WAN. Zaradi dela na številnih lokacijah znotraj ZDA so se v arhitekturnem in gradbenem podjetju Reynolds, Smith and Hills, Inc. (RS&H) znašli pred težavo: kako pomagati sodelujočim ekipam svetovalcev in strank pri dostopu in izmenjavi podatkov? V RS&H so za distribucijo podatkov in ključnih poslovnih aplikacij z lokalnimi podružnicami uporabljali prostrano omrežje WAN. Inženirji in svetovalci so imeli polne roke dela, saj so ključne aplikacije CAD (Computer Aided Design) zaradi latence omrežja WAN pri oddaljenem dostopu do datotek delovale izjemno počasi.
V podjetju so preučili vrsto rešitev za optimizacijo omrežja WAN, vendar so ugotovili, da rešitve večine ponudnikov zahtevajo krovno omrežje, ki pa bi motilo njihove obstoječe omrežne procese. Ciscova rešitev WAAS je podjetju ponudila transparentnost, ki je bila nujna za integracijo z obstoječo infrastrukturo WAN, pri tem pa ni motila niti njihovega sistema internetne telefonije, niti varnostne politike.
“Naši inženirji so odvisni od zelo razpršenega omrežja, ki podpira njihov delovni slog. Sedaj jim je na voljo omrežju LAN podobna zmogljivost pri prenosih velikih datotek po začetnem dostopu, ne glede na dejansko lokacijo datotek, ki jih uporabljajo aplikacije,” je povedal Harold Hamm, podpredsednik IT oddelka pri RS&H. “Cisco WAAS je pregledna rešitev, ki transparentno shranjuje in pospešuje vsebine, pri tem pa zmanjša promet, zato pri naših projektih ne povzroča dodatnih stroškov ali zamud.”
Z uvedbo rešitve WAAS se je sodelovanje med sodelavci podjetja RS&H iz različnih lokacij vidno izboljšalo. IT oddelek brez težav upravlja rešitev za optimizacijo Ciscovega omrežja WAN, saj se ta integrira v obstoječe omrežje in se lahko razširi na tisoče novih priključkov. Lastnosti rešitve Cisco WAAS, kot so samodejno iskanje, vnaprej definirana pravila za aplikacije, centralno upravljanje in nadzor, so IT ekipi prihranile čas, zato lahko sedaj bolje upravljajo in zaščitijo ključno intelektualno lastnino podjetja.

Vodilno podjetje na področju potovalnih storitev je centraliziralo IT, pospešilo delovanje aplikacij in povečalo storilnost. Sabre Holdings Corporation, vodilno svetovno podjetje za prodajo potovalnih izdelkov ter zagotavljanje tehnoloških in distribucijskih rešitev za potovalno industrijo (s storitvami oskrbuje popotnike, potovalne agente in podjetja), je moralo zaščititi ključne poslovne informacije v namiznih in prenosnih računalnikih zaposlenih na več kot 100 oddaljenih lokacijah v 45 državah. Podjetje je imelo omejeno pasovno širino omrežja WAN, ki je upočasnjevala delovanje poslovnih aplikacij ob hkratni uporabi aplikacij za IP komunikacije. Rešitev Cisco WAAS je povečala zmogljivost delovanja v oddaljenih podružnicah in zmanjšala zasedenost pasovne širine za 20 odstotkov, zato lahko sedaj lažje poskrbijo za zaščito ključnih poslovnih podatkov.
“Tehnologija podjetja Cisco je vodilna na trgu rešitev za optimizacijo omrežij WAN, moje osebje pa je nad njo naravnost navdušeno,” pravi David Gula, direktor oddelka za telefonijo in podatkovne storitve v globalnem centru podjetja Sabre Holdings za informacijske storitve. “Rešitev Cisco WAAS je omogočila hitrejše delovanje aplikacij in popolno omrežno transparentnost, zato smo čas prenosa datotek z oddaljenih lokacij iz 20 sekund zmanjšali na dve sekundi ter tako izboljšali delovanje omrežja, ne da bi dejansko povečali pasovno širino.”
Ker Cisco WAAS pospeši delovanje, so v podjetju Sabre lahko izboljšali storilnost oddaljenih končnih uporabnikov, saj so bile poslovne aplikacije, kot so Microsoft Outlook, spletni portali in dostop do datotek na strežnikih FTP zmogljivejše. Ko je bila rešitev Cisco WAAS vpeljana v podatkovnem centru in klicnih centrih, je 750 končnih uporabnikov podjetja Sabre opazilo večjo zmogljivost aplikacije za CRM, kar je ključnega pomena pri izvajanju storitev za stranke.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 309 44 44

AI-SI GLOBAL d.o.o.

Krivec 1, 1000 Ljubljana, Tel: 040 886 886

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več

DIGITOPIA, MATEJ PINTER s.p.

Trnovec 6, 3332 Rečica ob Savinji, Tel: 041 913 205
Ponudite svojim strankam najboljše tudi na mobilnih napravah Danes poleg dobre spletne strani marsikdo potrebuje tudi dobro mobilno aplikacijo - Digitopia je pravi naslov.Vedno ... Več
sl_SISlovenian