Računalništvo, telefonija
26.01.2017 06:29
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Resne težave za MacBook Air se bodo pričele v aprilu

Prenosniki Xiaomi Mi Notebook 2 naj bi bili naprodaj še pred poletjem!
Prenosniki Xiaomi Mi Notebook 2 naj bi bili naprodaj še pred poletjem!

Konec lanskega leta je podjetje Xiaomi uporabnike osebnih računalnikov prijetno presenetilo s prenovljenim prenosnikom družine Mi Notobook Air, ki je za razred boljši od njegovega predhodnika. Ta namreč privzeto ponuja modem za hitro mobilno omrežje 4G/LTE s podporo za Cat.4. To pomeni, da je uporabnikom na voljo največji teoretični prenos podatkov s svetovnega spleta s hitrostjo do 150 megabitov na sekundo.

Glede na spletne govorice pa naj bi podjetje Xiaomi kmalu ponudilo v prodajo novo generacijo lastnih prenosnih računalnikov, ki naj bi bili še boljši in naj bi zlahka konkurirali prenosnim računalnikom podjetja Apple. Novi prenosni računalniki Xiaomi Mi Notebook 2 naj bi bili na voljo v dveh različicah, in sicer z 31,7-centimetrskim (12,5-palčnim) in 33,7-centimetrskim (13,3-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti. Poleg tega bodo kupcem na voljo tudi novi Intelovi procesorji družine Kaby Lake. Tu gre za odlične procesorje, saj so ti izdelani s pomočjo napredne 10 nanometrske tehnologije ter so še zmogljivejši in varčnejši z električno energijo v primerjavi s predhodniki in seveda v primerjavi s konkurenco.

Preostala strojna oprema prenosnih računalnikov Xiaomi Mi Notebook 2 naj bi obsegala še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika, in pogone Solid State različnih velikosti. Ohišje pa bo izdelano na osnovi litij-magnezijeve zlitine, ki bo prenosniku nudila odlično trdnost ob nizki teži. Napolnjena baterija manjšega prenosnika zadošča za okoli 12 ur avtonomije delovanja, večjega pa za okoli 10 ur avtonomije. To pomeni, da nam novincev pri uporabi ne bo potrebno polniti na vsakem koraku. Več informacij o prenosnih računalnikih Mi Notebook 2 naj bi podjetje Xiaomi razkrilo najkasneje do pričetka pomladi, na prodajne police trgovin širom sveta pa naj bi zašli še pred letošnjim poletjem.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

ZELINKA d.o.o.

Stožice 100a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 36 40
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4C, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
sl_SISlovenian