Računalništvo, telefonija
19.01.2007 13:37
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Roglit 2007 – izboljšave v varnem upravljanju informatike

V Hotelu Planja na Rogli se je odvijal že peti strokovni seminar Roglit, ki tradicionalno podaja vpogled v tehnologije in dobre prakse obvladovanja informacijskih virov. Roglit 2007 je bil osredotočen na varno upravljanje IT in vodenje informacijske organizacije in je povzel zadnje smernice v poslovni informatiki, ki postaja ena najbolj kritičnih funkcij za izvajanje poslovnih procesov. Letošnji seminar je združil tri tematske sklope, dvodnevno poslovno konferenco “Upravljanje informatike”, več kot 30 praktičnih delavnic ter bogat družabni program. Dogodek je ob gala večerji otvoril multimedijski spektakel.


Direktor podjetja Unistar LC z Računalniškimi novicami

“Roglit je tradicionalno priložnost, kjer vodilni zaposleni in strokovnjaki pridobijo vpogled v najnovejšo tehnologijo za obvladovanje informacijskih virov ter spoznajo dobre prakse uporabe IT v poslovanju,” pravi Miran Boštic, direktor podjetja Unistar LC. Letošnji dogodek prav zaradi vse večje poslovne vrednosti informatike poudarja varnost v informacijskih sistemih ter sistemske pristope pri upravljanju z informacijsko infrastrukturo in storitvami IT in vodenju informacijske organizacije.

Roglit 2007 je ponudil pestre vsebine, ki jih ne gre prezreti. Konferenčni del, ki so ga pripravili v podjetju Palsit, je vseboval predavanje o socialnem inženiringu v Sloveniji in v tujini. Nadaljevalo se je z okroglo mizo, ki je obravnavala zahteve za uspešno vodenje informacijske organizacije in njen pomen v podjetju ter problematiko pomanjkanja sodelovanja informacijske organizacije z drugimi oddelki v podjetju in s poslovodstvom. Na strokovnem delu so se zvrstile delavnice o elektronskem arhiviranju, zagotavljanju neprekinjenega poslovanja, inteligentni zasnovi relacijskih podatkovnih modelov za poslovne informacijske sisteme, optimizaciji komunikacijskih omrežij v podjetju, upravljanju poslovnih storitev IT ter obvladovanju strežniške infrastrukture.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponuditi kakovostne storitve s kvalitetnimi materjali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami, nas uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja ... Več

COMMA d.o.o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Naše poslanstvo je trgovina na debelo. V državi smo zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi  ... Več
sl_SISlovenian