Računalništvo, telefonija
04.02.2017 18:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S podatki morate ravnati kot s kronskimi dragulji

S podatki morate ravnati kot s kronskimi dragulji
S podatki morate ravnati kot s kronskimi dragulji

Danes živimo v podatkovni dobi. Podatke z osebnimi in občutljivimi informacijami hranimo na mobilnih telefonih, tablicah, računalnikih, zunanjih podatkovnih nosilcih, v oblaku, na družbenih omrežjihh in tako dalje. Na več koncih kot jih hranimo, pa obstaja večja možnost, da jih kdo zlorabi. Tega si pa niti pod razno nihče ne želi, saj lahko zelo hitro postane žrtev kraje identitete, kraje premoženja, goljufij, izsiljevanja ali še česa hujšega.

Navsezadnje pa osebne podatke uporabnikov lahko za svoje promocijske namene izkoristijo tudi številne oglaševalske agencije, ali pa jih analizirajo vladne organizacije, oziroma kar sama tehnološka podjetja, ki stojijo za določeno storitvijo. Še nedavno so takšne afere odmevale po spletu, ko je prišlo na dan, da imajo nekatere ameriške vladne organizacije vpogled v določene zasebne podatke uporabnikov Googlovih, Microsoftovih in Yahoojevih storitev.

Zaradi naštetega je torej zelo pomembno kako s svojimi podatki ravnate previdno in predvsem da jih ustrezno zaščitite. Z namenom varovanja osebnih podatkov so evropski funkcionarji lansko leto tudi sprejeli direktivo (v veljavo stopi naslednje leto) o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov, ki jih pristojni organi obdelujejo za namene preprečevanja, preiskovanja, odkrivanja ali pregona kaznivih dejanj, in o prostem pretoku takih podatkov. Zoper upravljavce ali obdelovalce, ki kršijo pravila o varstvu podatkov, pa so določene zelo ostre sankcije, ki segajo tudi do 10 oziroma 20 milijonov evrov.

Podatki in z njimi informacije, so torej kot kronski dragulji. Ščititi jih vredno s svojim življenjem. Ker pa bi bilo to nevarno početje, pa obstajajo tudi druga varovala, ki to opravijo za vas. Nekatera od njih bo podjetje ADM Adria predstavilo na brezplačnem seminarju na temo varovanja in zaščite osebnih podatkov, ki bo potekalo v sredo, 15. februarja v Hotelu Mons v Ljubljani. Beseda bo tekla o zaščiti podatkov in podatkovnih baz z orodji priznanega podjetja Intel Security/McAfee, svoj sedež pa si lahko organizirate na tej povezavi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več

MULTIMEDIJA STUDIO d.o.o.

Kraljeviča Marka ulica 19, 2000 Maribor, Tel: 02 228 26 69
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

NEOLAB d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 051 877 877
Informacijske rešitve na dlani Neolab je pravi naslov, ko se podjetje znajde v poslovnih težavah ali potrebuje pomoč pri oblikovanju učinkovitih poslovnih procesov, do katerih ... Več
sl_SISlovenian