Računalništvo, telefonija
12.08.2008 20:42

Deli z drugimi:

Share

S&T na področju storitev z 20-odstotno rastjo

Kljub težavnim pogojem na trgu ponovno dobri poslovni rezultati

Skupina S&T je prvo polovico poslovnega leta 2008 zaključila zelo pozitivno. Celotni prihodki so se povečali za 4 odstotke in znašajo 237,4 milijona evrov, dobiček pred obrestmi in davki (EBIT) se je povečal za 1,4 odstotka, na 3,7 milijona evrov, dobiček pred obrestmi in davki pred amortizacijo (EBITDA) pa za 2,8 odstotka in je znašal 7,3 milijona evrov. Izjemno dobro se je izkazalo področje svetovanj in storitev, kjer sta bili uspešni predvsem poslovna enota Business Solutions z 19,3-odstotno rastjo prodaje in Managed Services s čisto organsko rastjo v višini 20 odstotkov. Obe sta prispevali več kot polovico k celotnim prihodkom družbe.

Uspešna širitev poslovnega področja svetovanj in storitev se v skupini S&T nadaljuje. V prvi polovici poslovnega leta 2008 je poslovna enota Business Solutions dosegla prihodke v višini 75,4 milijona evrov, kar je 19,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani, ko so prihodki poslovne enote znašali 63,2 milijona evrov. Poslovna enota Managed Services je ustvarila prihodke v višini 47,2 milijona evrov, predvsem prek pogodb, sklenjenih s podjetji, kot so OMV, Spar in ISS Facility Management. Ti so za 20 odstotkov višji od doseženih prihodkov v enakem obdobju lani, ko so znašali 39,4 milijona evrov. V prvi polovici poslovnega leta 2008 so se dobro odrezale vse regije, v katerih posluje skupina S&T, med njimi tudi regija Adriatic, kjer sta izjemen napredek dosegli predvsem Srbija in Hrvaška, z dobrimi poslovnimi rezultati pa se lahko pohvalijo tudi Slovenija, BiH in Črna gora.

“Skupina S&T ostaja na začrtani poti. Kljub težavnim pogojem na trgu smo dosegli nov rekord v doseženih prihodkih in nadaljevali s strategijo krepitve poslovnega področja svetovanj in storitev,” je povedal Christian Rosner, izvršni direktor skupine S&T.

V drugem četrtletju poslovnega leta 2008 je skupina S&T dosegla prihodke v višini 120,8 milijona evrov, h katerim je več kot polovico prispevalo področje svetovanj in storitev. EBIT je znašal 1,4 milijona evrov, EBITDA pa 3,2 milijona evrov. Največjo rast prihodkov je dosegla poslovna enota Managed Services, ki je z 22-odstotno rastjo dosegla prihodke v višini 24,3 milijona evrov, k dobrim poslovnim rezultatom pa sta prispevali tudi poslovna enota Business Solutions, in sicer 40,8 milijona evrov, in Enterprise Systems s 55,8 milijona evrov. Skupina namerava v prihodnosti rasti predvsem prek organske rasti in prevzemov podjetij, ki jih namerava izvesti v drugi polovici poslovnega leta 2008.

“Trenutno nas zanima kar nekaj podjetij, katerih nakup bi podprl strateške cilje razvoja poslovnih enot Business Solutions in Managed Services. Smo stabilen poslovni partner s pogledom, uprtim v prihodnost, na katerega se lahko naše stranke zanesejo dolgoročno,” je dodal Rosner.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRICEPILOT d.o.o.

Triglavska cesta 36, 4240 Radovljica, Tel: 031 312 038
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

AI-SI GLOBAL d.o.o.

Krivec 1, 1000 Ljubljana, Tel: 040 886 886