Telefoni
Pametne ure
24.02.2021 14:15
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung začel s pomembno posodobitvijo pametnih ur

Samsung začel z življenjsko pomembno posodobitvijo pametnih ur
Samsung začel z življenjsko pomembno posodobitvijo pametnih ur

Samsung je začel s posodabljanjem dveh zadnjih modelov pametnih ur – Samsung Galaxy Watch 3 in Galaxy Watch Active 2 – ki bosta dobila težko pričakovano lastnost spremljanja ravni krvnega tlaka. Samsung je to posodobitev napovedal prejšnji mesec, zdaj pa je bodo deležni tisoči uporabnikov po vsem svetu. Prve nadgradnje programske opreme so se začele 22. februarja, do konca posodobitve, torej do trenutka, ko bodo imeli možnost merjenja krvnega tlaka vsi uporabniki zgoraj omenjenih modelov, pa bo trajalo nekaj tednov.


Apple je leta 2018, z izidom pametne ure Apple Watch 4 z EKG aplikacijo, prehitel vso konkurenco, ki je prav tako razvijala podobne rešitve. Kljub temu, da je Applu prvemu uspelo razviti tehnologijo, ki je preko pametne ure sposobna prepoznati nepravilnosti v bitju srca, je Samsung vseeno prvi, ki je predstavil prav tako pomembno tehnologijo, ki spremlja krvni tlak uporabnika.


Lani je Apple registriral patent, v katerem je opisal način merjenja krvnega tlaka na neinvaziven način, z uporabo senzorjev pritiska na zapestju. Takrat je bilo povsem upravičeno pričakovati, da bo nova lastnost že del naslednje izdaje Applove pametne ure Apple Watch 6, vendar smo lahko potem čez nekaj mesecev videli, da temu ni bilo ravno tako.


EKG aplikacije so dandanes praktično že nekaj povsem vsakdanjega in morda je zdaj pravi čas, da tudi Samsung “odklene” oz. zažene svoje EKG senzorje v urah Galaxy Watch 3 in Galaxy Watch Active 2. V obeh modelih naprav je Samsung onemogočil delovanje senzorjev, ker je čakal na odobritev zdravstvenih organizacij.


Z zgoraj opisano posodobitvijo in verjetno kmalu aktiviranim EKG senzorjem bosta Samsungovi pametni uri postali še bolj konkurenčni napravam, kot sta Fitbit Sense in Withings Scanwatch, kar pomeni, da bosta privlačna “budget” opcija za vse tiste, ki jih zanima zdravstveno stanje svojega kardiovaskularnega sistema.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
EDISION EdiTab - tablični računalnik ( Android 4.0 ICS) EDISION PINGULUX PLUS DVB-S2 HD EDISION PINGULUX DVB-S2 HD (dva operacijske sistema linux) sprejemnik EDISION Progressiv ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več