Računalništvo, telefonija
14.02.2017 10:55
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsungu se obeta velik posel z Applom

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 6 naj bi bil brez konkurence!
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Note 6 naj bi bil brez konkurence!

V poslovnem svetu se tudi največji konkurenti zavedajo, da je včasih potrebno sodelovati. Apple in Samsung, ki sta v preteklih letih kar nekajkrat bila bitko na sodišču, sta tako očitno zakopala bojno sekiro in se po neuradnih informacijah odločila za tesno sodelovanje. Glavni razlog: zasloni telefonov. Apple naj bi namreč pri Samsungu naročil več kot 160 milijonov ukrivljenih OLED zaslonov (predvidoma) za novo generacijo pametnih telefonov iPhone 8, ki bo predstavljena jeseni letos. Nekateri analitiki ocenjujejo, da naj bi to obsegalo okoli 80 odstotkov celotne načrtovane prodaje prihajajočih iPhonov. Vendar pa ta ocena najverjetneje ne drži popolnoma, saj se pričakuje, da bo prodaja iPhona 8 neprimerljivo večja od prodaje kateregakoli iPhona doslej.

Apple naj bi sicer naročilo izvedel že dvakrat, prvič aprila lani, ko naj bi naročili 100 milijonov OLED zaslonov. Samsungu se pri tem obeta posel v vrednosti več kot 11 milijard ameriških dolarjev. Po nekaterih ocenah naj bi vsak posamezni zaslon Apple stal 70 ameriških dolarjev, kar je tudi eden izmed razlogov, zakaj naj bi cena novega iPhona presegla mejo 1.000 ameriških dolarjev.

V tem trenutku še ni jasno, ali se omenjeno naročilo nanaša na vse predstavljene modele iPhonov ali zgolj na največjega. Čeprav naj bi bil po nekaterih informacijah OLED zaslon rezerviran izključno za največji model iPhona, pa bi bila takšna odločitev zelo presenetljiva. Nenazadnje pri Applu že tri leta niso povečali ločljivosti slike ne pri manjših in ne pri večjih zaslonih. Zato si je težko predstavljati, da bi manjša različica prelomnega novega modela še četrto leto zapored obdržala relativno nizko ločljivost 750 x 1334 slikovnih pik.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris erat massa, vestibulum varius arcu ut, porta vehicula augue. Sed a condimentum nibh, in efficitur augue. Etiam quis ... Več
Zlati partner

Sprejemnik Magda Peric s.p.

Preserje pri Komnu 2B, 6223 Komen, Tel: 041 635 272
Pametni Telefoni , Sprejemniki, Daljinski Upravljalniki, Tablični Računalniki, Avto Nosilci, Antene ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
sl_SISlovenian