Računalništvo, telefonija
08.10.2015 14:52

Deli z drugimi:

Share

Slovenski programi v Turčiji

Eden vodilnih slovenskih ponudnikov poslovnih programov SAOP v letošnjem letu načrtuje odprtje podružnice v Turčiji. Širitev v Turčijo bo predvidoma končana novembra, delo pa bodo začeli v letu 2016.
Konkurenca sicer obstaja, a tako celovite ponudbe, kot jo ima miniMAX, ni.
Konkurenca sicer obstaja, a tako celovite ponudbe, kot jo ima miniMAX, ni.

»Turčija je ogromen trg, kjer je registriranih 3,2 milijona pravnih subjektov. Konkurenca sicer obstaja, a tako celovite ponudbe, kot jo SAOP nudi s spletnim računovodskim programom miniMAX, ni. Naš cilj je v prihodnjih petih letih osvojiti šest odstotkov tržnega deleža v segmentu računovodskih servisov in en odstotek v segmentu malih podjetij,« je o širitvi na turški trg povedala direktorica SAOP Sonja Šinigoj.

»Zanima nas prodor tudi na druge trge. A zavedamo se, koliko dela je potrebnega za lokaliziranje posameznega trga, kjer je treba najprej spoznati in upoštevati vse predpise. Zato se širitev lotevamo postopoma,« je še dodala Šinigojeva.

SAOP je sicer v prvih osmih mesecih letos presegel načrtovani prihodek od prodaje za 13 odstotkov, v primerjavi z istim obdobjem lani pa so dosegli sedemodstotno rast. Njihove storitve uporablja že več kot 30.000 uporabnikov.

Poslovno rast so zaznali tudi v hčerinskih podjetjih na Hrvaškem (50 odstotkov) ter v Srbiji (58 odstotkov). Po uvedbi obveznega elektronskega poročanja davčnim organom v Srbiji je število uporabnikov računovodskega programa miniMAX v SAOP Novi Sad v zadnjem letu naraslo za kar štirikrat.

»V Srbiji smo s štirikratno rastjo uporabnikov spletnega programa miniMAX dosegli velik uspeh. V prepoznavanje prednosti spletnega poslovanja in uveljavljanje modela e-računovodstva smo vložili veliko truda, ki se nam je obrestoval,« je prepričana direktorica podjetja, ki dodaja, da je stabilna rast na vseh trgih odlična popotnica za širitev na tretji tuji trg.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Saop d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Saop d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SAOP - Računalniški programi  za računovodstvo, knjigovodstvo, izdajanje računov, potni nalogi, trgovina, računovodski servis, obrtnik

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Saop d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REVOLVER d.o.o.

Glavni trg 30, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 04 022 55 39 ali 051 202 002
O oglaševalski agenciji Revolver Revolver d.o.o. je agencija, ki na področju spletnega nastopa in digitalnega marketinga deluje že od leta 2008. Smo specialisti za izdelavo spletnih ... Več

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več