Računalništvo, telefonija
20.03.2007 10:14

Deli z drugimi:

Share

Smučarska Zveza Slovenija se je posodobila

Smučarska zveza Slovenije vstopa v novo obdobje zmag tudi po tehnološki plati in s pomočjo podjetij Cisco Systems Slovenija in Telekoma Slovenije v svoje poslovanje uvaja najsodobnejšo omrežno platformo in komunikacijske rešitve.

Rešitev, ki jo združeno ponujata Cisco in Telekom Slovenije bo
SZS omogočala hitre, varne in zanesljive komunikacijske poti. Z uvedbo
brezžičnih rešitev in IP telefonije se bo povečala mobilnost in
učinkovitost, zmanjšali se bodo stroški, bistveno pa bo olajšana tudi
komunikacija z organizatorji tekem, tekmovalci, sponzorji in partnerji.

“Pred to smučarsko sezono se je Smučarska zveza Slovenije preselila v nove prostore in tu so se pojavile tudi nove želje in novi načrti. Za novo
domovanje smo začeli iskati nove tehnične rešitve. Naše ekipe so večji del
leta raztresene po vsem svetu, komunikacija med njimi in s sedežem zveze pa je bistvenega pomena. Rešitev, ki sta nam jo ponudila Cisco in Telekom, je za nas idealna in zelo smo veseli tega sodelovanja. Pravzaprav zdaj spoznavamo šele vrh ledene gore in se ne zavedamo povsem, kaj vse bo to potegnilo za seboj. Jasno pa nam je, da je to za nas velika poenostavitev stikov ter prihranek časa in denarja,” je povedal slavni Bojan Križaj, direktor alpskega smučarskega sklada in verjetno za zdaj najbolj redni uporabnik rešitve pri SZS.

Proizvajalci sodobnih tehnoloških rešitev se vedno bolj zavedajo, da morajo vrhunski visokotehnološki izdelki predvsem služiti ljudem in jim omogočati enostavnejše življenje ter prijaznejšo uporabo izdelkov.

“Naše tehnologije so uporabniku prijazne, informacijska struktura omogoča neslutene možnosti izrabe komunikacij v prid večje učinovitosti. Mi vidimo omrežje kot platformo, ki ni več namenjena samo povezavam osebnih računalnikov z www strežniki, ampak omogoča povezovanje uporabnikov. Dandanes tako lahko govorimo o človeku prijaznih omrežjih, ki so več kot le fizična infrastruktura. Vse skupaj postaja podrejeno končnemu uporabniku,” je dejal Anton Petrič, direktor Cisco Slovenija. “Naše rešitve so odprte in nadgradljive, kar pomeni dolgoročne in so temelj tehnologiji ter aplikacijam, ki bodo sledile. E-learning oz. E-učenje je ena izmed tehnoloških rešitev, ki bodo omogočala učenje na daljavo pri ljudeh, ki so zaradi načina življenja oz. profesionalne usmerjenosti pogosto prikrajšani za običajno izobraževanje,” je še dodal.

“Zaenkrat le redke izobraževalne inštitucije ponujajo prilagojene študijske
vsebine, ki so primerne za širjenje znanja preko sodobnih komunikacijskih
poti. Ob tej priložnosti bi pozval vse slovenske šole in univerze, da
poskušajo vključiti e-izobraževanje v kredibilen sistem šolanja, ki bo npr.
tudi našim smučarjem omogočil osebne zmage,” je zaključil direktor Cisca
Slovenije.

V Telekomu Slovenije, ki je tudi sponzor Smučarske zveze Slovenije, se
zavedajo, da potrebe uporabnikov po komunikaciji in medsebojnem povezovanju ter optimizaciji poslovanja rastejo. “Zadovoljimo jih lahko le s ponudbo najboljših, najnaprednejših, varnih, zmeraj dosegljivih in hkrati cenovno ugodnih uporabniških izkušenj z vseh področij telekomunikacij ter sistemskih integracij. Smučarska zveza Slovenije je zaradi svoje mobilnosti zahteven uporabnik, ki potrebuje zanesljive komunikacijske tokove. Naša rešitev izpolnjuje vse njene potrebe. Gre za konkurenčen model, ki je plod znanja in izkušenj strokovnjakov Telekoma Slovenije, ki je nastal v sodelovanju z našimi hčerinskimi družbami, še posebej Mobitelom in Avtento.si,” je poudaril Iztok Klančnik, direktor sektorja za poslovne uporabnike Telekoma Slovenije.

Kot večji športni navdušenci veste, se je nova generacija slovenskih smučarskih šampionov pravkar izkazala na končanih svetovnih mladinskih prvenstvih. Ilka Štuhec in Matic Skube sta osvojila zlati kolajni v slalomu na prvenstvu v alpskem smučanju, Štuhecova še zlato v kombinaciji.
Na prvenstvu v nordijskem smučanju je zlato osvojila ekipa v skokih: Robert Hrgota, Primož Roglič, Jurij Tepeš in Mitja Mežnar. Bronaste kolajne so prispevali Maruša Ferk in Miha Kuerner v kombinaciji alpincev ter Maja Vtič v skokih. Odlične ekipne predstave na alpskem prvenstvu so Sloveniji prinesle še drugo mesto v razvrstitvi reprezentanc.

Prihodnost slovenskega smučanja nenadoma izgleda mnogo bolj svetla, mar ne?


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REVOLVER d.o.o.

Glavni trg 30, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 04 022 55 39 ali 051 202 002
O oglaševalski agenciji Revolver Revolver d.o.o. je agencija, ki na področju spletnega nastopa in digitalnega marketinga deluje že od leta 2008. Smo specialisti za izdelavo spletnih ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS

Ostrava, Češka,
Notice: Undefined index: number in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57

Notice: Undefined index: city in /wwwroot/staging.racunalniske-novice.com/wp-content/themes/racnovice/content-partner-news.php on line 57
,
Zlati partner

Sprejemnik Magda Peric s.p.

Preserje pri Komnu 2B, 6223 Komen, Tel: 041 635 272
Pametni Telefoni , Sprejemniki, Daljinski Upravljalniki, Tablični Računalniki, Avto Nosilci, Antene ... Več
sl_SISlovenian