Računalništvo, telefonija
15.12.2016 11:24
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Snapchat odslej omogoča skupinske pogovore

Snapchat odslej omogoča skupinske pogovore
Snapchat odslej omogoča skupinske pogovore

Večina uporabnikov družbenih omrežij dojema skupinske pogovore kot nekaj popolnoma samoumevnega in ne kot nekakšno pretresljivo novost, kajne? Snapchat je nekoliko poseben, saj vse od svojega začetka ni vseboval opcije skupinskih pogovorov. Zdaj se je to spremenilo. Kot praznično darilo je namreč Snapchat svojim uporabnikom podaril skupinske pogovore – tako za platformo Android kot tudi iOS.

V pogovoru lahko sodeluje do 16 ljudi, ta omejitev pa zna biti v določenih primerih velik minus (na primer, ko prirejate kakšen večji dogodek). Vseeno pa bi morala ta številka zadostiti najpogostejšim načinom uporabe, kot so koordinacija manjših dogodkov, sestankov, kosil itd.

V skupinskem pogovoru lahko delite slike, glasovna sporočila in videe. Praktično je vse enako kot pri navadnem pogovoru. Imena sodelujočih bodo izpisana na dnu pogovornega okenca (če pritisnemo na ime, lahko vstopimo v zasebni pogovor), Snapchat pa nam dovoljuje tudi poimenovanje pogovora.

Pogovori v skupinah se brišejo po 24 urah, “snape” pa si lahko lahko ogledate zgolj enkrat in se v primeru, da jih nihče ne pogleda, prav tako izbrišejo po 24 urah. Zdi se, da je Snapchat dolgo čakal na to inovacijo, ki je pri konkurentih prisotna že dlje (pri nekaterih že od začetka). Ne glede na to pa je jasno, da želijo pri Snapchatu z uvedbo skupinskih pogovorov še dodatno odvrniti uporabnike od drugih platform.

Poleg skupinskih pogovorov pa obstaja še nekaj novosti. Zdaj lahko na primer uporabljate orodje “škarje” in z njimi izrežete del svojega “snapa” ter ga pretvorite v “sticker”. Vse te novosti se širijo po napravah in svetu precej počasi, kar pomeni, da lahko traja kar nekaj časa, preden boste lahko uporabljali skupinske pogovore ali kakšno drugo orodje.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več

COALA d.o.o.

Cesta v Rošpoh 22 A, 2351 Kamnica, Tel: 02 624 50 10
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili z ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
sl_SISlovenian