Računalništvo, telefonija
12.12.2006 08:21
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Strožji zakoni glede nasilja v igrah

Kot smo že poročali, so v Nemčiji po zloglasnem streljanju v eni od njihovih srednjih šol spet uprli pogled v dežurnega krivca: videoigre. Grožnje, da želijo imeti še strožje zakone glede izdelovanja, prodajanja in igranja nasilnih iger, so bile očitno resnične, saj je skupina politikov spisala novo zakonodajo, ki bi še poostrila že tako stroge zakone glede nasilja v videoigrah in bi po novem nekatere naslove preprosto prepovedala.
Nov predlog zakona je bil podan z bavarskega dela Nemčije in s strani spodnjih Saksoncev, o njem pa bodo naslednje leto razpravljali v parlamentu. Zakon se osredotoča na igre, ki vsebujejo kruto nasilje, kot so streljačine Call of Duty 3. Financial Times poroča, da bodo po novi zakonodaji razvijalci in prodajalci tovrstnih iger lahko celo odsedeli do 12 mesecev v zaporu. Že tako ima Nemčija enega najstrožjih zakonov v Evropi glede cenzure videoiger, če pa bo sprejeto še dopolnilo zakona, pa bo vse skupaj še poostreno. Smešno je, da so prav zaradi podobnega streljanja leta 2003 poostrili cenzuro, in namesto, da bi se zdaj zamislili nad čim drugim, so se spet obesili na videoigre. In to samo zato, ker je bil 18-letnik, ki je prejšnji mesec ranil 11 ljudi in nato sodil samemu sebi, velik ljubitelj igre Counter-Strike.
Ko so po streljanju naredili anketo, je 72 odstotkov vprašanih za nasilnost mladostnikov obtožilo videoigre in kar 59 odstotkov vprašanih je bilo za prepoved tovrstnih iger. Povprečne starosti in IQ-ja vprašanih niso posredovali.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

IIBA SLOVENIJA

Sončna ulica 5, Prevoje pri Šentvidu, 1225 Lukovica, Tel: 040 799 285
IIBA poslovna analitika omogoča organizaciji in njenim deležnikom, da spoznajo potrebe in razloge za spremembe ter oblikujejo rešitve za poslovno vrednost. Nekaj mednarodnih poznanih ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10B, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

PRO-WEB, SEBASTIJAN JAKOMINI s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
sl_SISlovenian