Računalništvo, telefonija
17.01.2017 12:51
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Superkompaktni namizni računalnik, ki ga bomo lahko stalno nosili s sabo

Kompaktni osebni računalnik Gole1 Plus lahko uporabljamo tudi v vlogi tabličnega računalnika.
Kompaktni osebni računalnik Gole1 Plus lahko uporabljamo tudi v vlogi tabličnega računalnika.

Ena izmed najboljših lastnosti ekosistema operacijskega sistema Windows je v tem, da na trgu najdemo neskončno različnih izdelkov, ki se na takšen ali drugačen način poskušajo približati željam uporabnikov. Pri pripravi kompaktnega osebnega računalnika Gole1 Plus pa so inženirji šli še nekoliko dlje, saj tu ne gre za klasični namizni računalnik. Novost je namreč opremljena z na dotik občutljivim zaslonom z 20,3-centimetrsko (8-palčno) diagonalo in ločljivostjo 1.280 x 800 slikovnih točk, ki podpira sočasno uporabo do osmih prstov. Ker ima novost na razpolago tudi kakovostni zvočniški sistem, to pomeni, da jo lahko brez težav uporabljamo tudi v vlogi čistokrvenga tabličnega računalnika.

Kompaktni namizni računalnik Gole1 Plus bo seveda namenjen manj zahtevnim opravilom, saj je zaradi kompaktnih dimenzij opremljen z manj zmogljivo strojno opremo. Tu najdemo štirijedrni procesor Intel Cherry Trail Z8350 z Intelovo vgrajeno grafično kartico, sistemskim pomnilnikom DDR3 kapacitete štirih gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 128 gigabajtov. Za povezovanje z zunanjimi napravami so na voljo dva vmesnika USB 2.0, en vmesnik USB 3.0 in dvokanalna brezžična povezava Wi-Fi. Da lahko novost uporabljamo tudi v vlogi tablice, je na voljo zmogljiva baterija kapacitete 5.000 miliamper ur, ki ob zmerni uporabni zagotavlja nekajurno avtonomijo delovanja.

Na vgrajenem pomnilniku namiznega računalnika Gole1 Plus je nameščen 64-bitni operacijski sistem Windows 10, ki seveda omogoča, da nanj namestimo tiste aplikacije, ki jih potrebujemo za delo. Novost je seveda primerna tudi poganjanje oblačnih storitev in v vlogi zmogljivega samostojnega predvajalnika večpredstavnostnih vsebin. Novost bo naprodaj kmalu in ne bo pretirano draga. Za nakup kompaktnega osebnega računalnika Gole1 Plus z vgrajenim na dotik občutljivim zaslonom bo namreč potrebno odšteti okoli preračunanih 190 evrov. Novost nam bo dosegljiva le preko kitajskih spletnih prodajaln, ki so sicer pri nas relativno priljubljene, saj pri naročilu izdelkov ponavadi ni poštnih stroškov.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Zlati partner

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 309 44 44
Zlati partner

Sprejemnik Magda Peric s.p.

Preserje pri Komnu 2B, 6223 Komen, Tel: 041 635 272
Pametni Telefoni , Sprejemniki, Daljinski Upravljalniki, Tablični Računalniki, Avto Nosilci, Antene ... Več
sl_SISlovenian