Računalništvo, telefonija
06.03.2007 11:21

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija AJAX na Neckermann.si

Tehnologije AJAX omogočajo nov val spletnih rešitev, ki povečujejo njihovo interaktivnost, hitrost delovanja in uporabnost. Nič nenavadnega torej, da se omenjene tehnologije pri razvijanju najsodobnejših rešitev poslužuje vedno več spletnih razvijalcev. Napovedi za prihodnost pa kažejo, da bo AJAX postal običajni sestavni del spletnih rešitev, še posebej poslovnih spletnih aplikacij.

Prednosti tehnologije AJAX so prepoznali tudi v podjetju BuyITC, ki so prvi primer uporabe uvedli na spletnih straneh Neckermann.si. Rešitev zajema višjo stopnjo interakcije s strežnikom in s tem hitrejšo komunikacijo, saj ob vnosu manjših sprememb s strani uporabnika, ni potrebna ponovna naložitev celotne strani.

Pri Neckermannu.si je ta rešitev implementirana v ‘košarici’ (oddaja naročil), in kot taka povečuje uporabnost ter odzivnost, ki predstavljata pomenljivi prednosti spletne prodaje in uporabniško prijaznejše spletne aplikacije. Pri podjetju BuyITC pa nameravajo tudi v prihodnje razvijati še več AJAX funkcionalnosti.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKROCOP d.o.o.

Industrijska cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7A, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Delovanje zasebnih gospodarskih družb, oseb javnega prava ter razvoj podjetniških pobud porajajo kompleksne izzive, ki zahtevajo celostno obravnavo in poznavanje različnih področji. Njihov ... Več
sl_SISlovenian