Računalništvo, telefonija
07.02.2007 09:56

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija pametnih kartic v .NET rešitvah

Cetisova ekipa visokotehnološkega oddelka Cetis nove tehnologije – CeNT je pod vodstvom Dušana Zupančiča konec januarja v Varaždinu izvedla predavanje na temo Tehnologija pametnih kartic v .NET rešitvah.

Zanimiva tema predavanja je pritegnila 16 udeležencev iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine iz tehnoloških podjetij, ki se ukvarjajo med drugim s tehnologijo pametnih kartic. Kljub razširjenosti te tehnologije je namreč relativno malo informacij o tem.

Začimba predavanja je bila, da je vsak udeleženec pred predavanjem dobil pametno kartico z vpisano kodo na čipu, ki jo je moral znati prebrati, da je potem lahko dobil gradivo. Tako so udeleženci že pred začetkom predavanja aktivno sodelovali.

Namen predavanja, ki sta ga izvedla Boštjan Kolar na temo uporabnosti pametnih kartic in Marko Zdouc na temo programiranje kartic, je bila predstavitev delovanja pametnih kartic ter način komuniciranja z njimi. Torej, kako napisati program, ki bo pri svojem delu uporabljal storitve pametne kartice.

Gre za prvo mednarodno predavanje CeNT-a, ki ga je za hrvaško organiziral Microsoft. Zaradi uspešnosti dogodka se je CeNT že dogovoril za naslednjo tridnevno delavnico. Dušan Zupančič, vodja svetovanja v CeNT-u namreč deluje v Microsoftovi razvijalski skupnosti in je bil lani nagrajen s statusom Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Častni naziv je pridobil s stalnim učenjem in dokazovanjem znanja na področju optimizacije uporabe najnovejše tehnologije.

Ustanovitev visokotehnološkega oddelka Cetis Nove tehnologije (CeNT) pomeni jasen premik Cetisa v smer storitvenega in visoko tehnološkega podjetja. Nove tehnologije predstavljajo nove izzive in teh na visokotehnoloških področjih, s katerimi se je že prej ukvarjal zdajšnji CeNT, ne manjka: upravljanje z identiteto, biometrija, računalniški vid, tehnologija pametnih kartic, upravljanje z vsebinami (ECM), itd. Prav zaradi teh izzivov v ekipi sodelujejo največji strokovnjaki s teh področij iz cele Slovenije.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Smo podjetje, kjer z naprednimi tehnološkimi rešitvami in z inovativnim pristopom premagujemo ovire in odgovarjamo na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Veracomp je regionalni Value Added Distributer (VAD) vodilnih ICT podjetij v CEE regiji. Od svoje ustanovitve leta 1991, skupina Veracomp posluje izključno po poslovnem modelu distribucije. Kot ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
sl_SISlovenian