Računalništvo, telefonija
07.01.2017 06:24

Deli z drugimi:

Share

Temu tehnološkemu prstanu je težko reči ne

Temu tehnološkemu prstanu je težko reči ne
Temu tehnološkemu prstanu je težko reči ne

Funkcije za merjenje fizične aktivnosti so med uporabniki mobilnih naprav vse bolj priljubljene, zato jih je mogoče najti že v bogati paleti mobilnih naprav. Te trenutno namreč najdemo v različnih nosljivih napravah, kot so na primer pametne ročne ure, pametne zapestnice, pametne ogrlice in celo pametne športne copate. Sedaj je na voljo še ena zanimiva nosljiva elektronika z možnostjo merjenja fizične aktivnosti, in sicer pametni prstan.

Glavna prednost nosljive elektronike za merjenje fizične aktivnosti Motiv je njena »majhnost«, saj je ta zaradi odlike prstana komajda opazna. Novost se bo zlahka prikupila ljubiteljem pametnih mobilnih telefonov iPhone, saj je na voljo v enakih barvah, in sicer rožnato zlati (rose gold) in matirano sivi (slate gray). Znotraj pametnega prstana pa najdemo senzorje gibanja, ki štejejo število korakov, za nameček pa je na voljo celo merilnik srčnih utripov. Pametni prstan Motiv nam bo seveda prikazal tudi dolžino hoje, dolžino spanja in celo količino porabljenih kaloriji glede na opravljeno aktivnost. Vse te možnosti je seveda mogoče spremljati na namenski aplikaciji, ki je na voljo za Applove pametne mobilne telefone in tablične računalnike iOS, pri čemer je pametni prstan z mobilnimi napravami seveda povezan preko brezžične povezave Bluetooth.

Tehnološko nadvse zanimivi pametni prstan Motiv, je poleg v dveh barvnih kombinacijah, na voljo v kar sedmih velikostih, zato bomo zagotovo našli tistega, ki nam bo ustrezal. Novost je seveda popolnoma vodotesna, pred padci in udarci pa je zaščitena z ohišjem iz titana. To je na voljo celo odprtina za indikator LED in seveda priključek za polnjenje vgrajene baterije. Eno polnjenje pa vsaj po zagotovili proizvajalca zadošča za od tri do največ pet dni delovanja.

Tehnološki pametni prstan Motiv je že na voljo v prednaročilu, in sicer na spletni povezavi http://mymotiv.com/motiv-ring/. Novost zaradi vsestranske uporabnosti žal ni ravno poceni, saj je vrednotena na preračunanih 188 evrov.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

IIBA SLOVENIJA

Sončna ulica 5, Prevoje pri Šentvidu, 1225 Lukovica, Tel: 040 799 285
IIBA poslovna analitika omogoča organizaciji in njenim deležnikom, da spoznajo potrebe in razloge za spremembe ter oblikujejo rešitve za poslovno vrednost. Nekaj mednarodnih poznanih ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
Zlati partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
sl_SISlovenian