Prenosni računalniki
05.12.2016 22:04
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Težave z novimi MacBook Pro prenosniki zaradi aplikacij?

Povpraševanje po novem Applovem prenosniku MacBook Pro je presenetilo vse!
Povpraševanje po novem Applovem prenosniku MacBook Pro je presenetilo vse!

Nekateri uporabniki novih prenosnikov MacBook Pro so začeli poročati o nenavadni težavi, ki vpliva na njihovo delovanje. Sprva naj bi bil vzrok za težavo Apple sam. Špekuliralo se je na težavo v izdelavi komponent oziroma sestavi v ohišju, vendar se zdaj pojavljajo neuradne informacije, ki vzrok za težave pripisujejo razvijalcem aplikacij za računalnike MacBook.

Takšen je bil primer uporabnika MacBooka Pro s 15-palčnim zaslonom, ki se mu je računalnik popolnoma sesul ob uporabi Adobe Premiere Pro aplikacije za obdelavo video posnetkov. Uporabnik je računalnik prinesel v Apple Store in na podlagi težav prejel klic s sedeža podjetja Apple. Applovi inženirji so potrebovali dodatno pomoč pri odkrivanju in odpravljanju težave. Model MacBook Pro je uporabljal Radeon Pro 460. Nekateri uporabniki so poročali tudi o težavi, ko so uporabljali Applovo aplikacijo Photos. Težave so se pojavile na vseh treh novih modelih MacBook Pro. To pomeni tako na modelih z novo TouchBar ploščico nad tipkovnico kot tudi na 13-palčnem modelu brez te ploščice na dotik. Kaj točno je vzrok, v tem trenutku še ni znano, se je pa, kot kaže, Apple težavi resno posvetil.

Nova generacija MacBook Pro uporabnikom prinaša zmogljivejše procesorje in odpravlja skoraj vse priključke z izjemo Thunderbolt 3. Apple se je pri tem odpovedal uporabi MagSafe priključka, ki se je v primeru spotikanja ob kabel samodejno izključil iz prenosnika. Tako je sistem preprečil hujše poškodbe. Prav tako sta se poslovili še dve funkciji. Prva je znameniti zvok ob prižigu prenosnika. Druga pa je svetleči logotip na hrbtni strani zaslona.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Zlati partner

Manto d.o.o.

Kardeljeva cesta 90, 2000 Maribor, Tel: 02 330 51 80
Smo podjetje, ki se ukvarja z razvojem programskih rešitev in sistemske administracije. Delovati smo začeli v letu 1994, s pridobljenimi izkušnjami in znanjem smo leta 1996 dosegli ... Več
sl_SISlovenian