Računalništvo, telefonija
18.01.2017 11:00

Deli z drugimi:

Share

Torej bi radi postali razvijalec iger?

Torej bi radi postali razvijalec iger?
Torej bi radi postali razvijalec iger?

Gaming je dandanes postal ogromen posel. Milijoni in milijoni evrov se zlivajo v različne projekte in zato je ta panoga postala zanimiva za marsikaterega igričarja. Igranje iger je zanimivo samo po sebi a skoraj vsak pravoveren igralec je marsikdaj pomislil, kako bi bilo, če bi tudi sam ustvaril nekaj povsem svojega. Pričujoči vodič vam bo razložil par kratkih navodil kako se v to dejavnost sploh spustiti in kaj se za uspešno kariero v igričarstvu od vas tudi pričakuje.


Kaj potrebujemo

Seveda vsak pomisli najprej na šolo. Izobraževanje je vsekakor pomembno in diploma iz programiranja je odlična podlaga za nadaljnji razvoj vaše karierne poti. A čeprav niste vpisani v faks oz ne posedujete še diplome, to še ne pomeni, da so vrata razvoja iger za vas nepreklicno zaprta. Namreč igričarstvo je ena redkih panog, kjer štejejo izkušnje ter vaš »portfolio« več od same izobrazbe. Ekipe, ki iščejo dodatne člane v njihovi razvijalski ekipi veliko raje pokukajo v vaše dosedaj dokončane projekte, saj jih zanima kaj lahko ponudite njihovemu projektu. Še več, če vas sodelovanje v ekipah ne zanima pretirano oz se jim ne morete priključiti, lahko začrtate čisto svoj projekt in sčasoma najamete svojo ekipo! Tako se boste pridružili četi čislanih »indie« razvijalcev, ki izpeljejo svojo vizijo brez pritiskov raznih založnikov, ki marsikdaj zahtevajo ogromno delovnih ur v zelo kratkem času.

Skratka kaj potrebujemo za štart iz nule?

Seveda je sposoben računalnik nuja, saj boste s tapkanjem po telefonu bolj težko uspeli. Razvijalci pri svojem ustvarjanju največkrat uporabljajo več kot en monitor naenkrat, še posebej je to uporabno na začetku, pri učenju, saj imamo tako na enem monitorju lahko vodič, na drugem pa dejansko okno, kjer »ustvarjamo.«

Jeziki ter matematika

Marsikdo misli, da pri programiranju največ šteje dobro razumevanje matematike in na nek način imajo prav. V resnici so v programiranju uspeli tudi taki, ki jim matematika ne gre ravno najbolje. Veliko več šteje logika oz. logično sklepanje zaporedij. Dober programer potrebuje dobro logično razmišljanje, torej kje uporabiti določen programerski ukaz ter kako svojo kodo čim bolje optimizirati, da se ne izgubimo v gori ukazov. Potrebna je tudi pozornost ter natančnost, saj je dovolj ena napačna postavljena pika, da se nam zruši celoten sistem kode. Temu sledi popravljanje oz »debugging«, kjer iščemo vzrok napake. Nekateri razvijalci vam znajo povedati, da je popravljanje napak polovica posla pri programiranju projekta.

Kaj pa jeziki? V igričarskem poslu se uporablja ogromno jezikov a spet je vsak specifičen za katero platformo igro razvijamo ter v katerem motorčku bomo kreacijo spackali. Boste ustvarjali v Unity-ju? Potem je za vas pravi C# ali P JavaScript. Vas bolj mika Unreal Engine? Potem se seznanite z jezikom C++. Za začetek je dober praktično vsak jezik saj je moč ustvarjati tudi s pomočjo Pythona, ki zelo dobra podlaga za priučitev drugih jezikov. Nekateri jeziki imajo precej podobno sintakso, kar pomeni, da če obvladate določen jezik, se boste lažje priučili drugega kot pa če štartate iz čiste nule.


Več si lahko preberete na GAMINGsi!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GS IT, informacijske tehnologije D.O.O.
Za več informacij so vam na voljo pri GS IT, informacijske tehnologije D.O.O.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GS IT, informacijske tehnologije D.O.O.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60

PRO-WEB, SEBASTIJAN JAKOMINI s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
sl_SISlovenian