Računalništvo, telefonija
12.09.2003 19:07
Posodobljeno 20 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tretjina malih podjetij nima protivirusne zaščite

Nedavna anketa Pande Software na temo uporabe protivirusnih rešitev je pokazala, da 38 odstotkov sodelujočih v anketi verjame, da ne potrebujejo zaščite, saj ne uporabljajo veliko interneta, obiskujejo samo zaupanja vredne strani in izmenjujejo elektronsko pošto samo s sorodniki ali prijatelji. Podobne trende je odkrila nedavna raziskava ponudnika internetnih storitev BT Openworld, ki je pokazala, da 28 odstotkov britanskih malih in srednjih podjetij meni, da protivirusni programi in požarni zidovi niso pomembni.
Pomanjkljiva osveščenost je eden primarnih vzrokov nezadostne IT varnosti. Stanje po različnih državah Evrope je, kot je pokazala mednarodna raziskava, ki jo je izvedla Panda Software, različno. Medtem ko ima v Španiji komaj nekaj nad 30 odstotki podjetij pravilno nameščen in posodobljen protivirusni program, so rezultati za Italijo in Francijo še slabši – 23 oziroma 20 odstotkov podjetij.
Posledice dejstva, da je v današnjem nevarnem okolju, ki ga predstavljajo računalniški virusi, toliko računalnikov brez zaščite, lahko boleče občuti veliko malih in srednjih podjetij. Obširna epidemija uničevalnih zlonamernih kod lahko uniči podatke, prizadene produktivnost in povzroči škodo ugledu v primeru, da podjetja nehote širijo viruse svojim strankam in drugim.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja z zniževanjem stroškov in optimizacijo tiskanja.To dosegamo preko več načinov, preko potrošnega materiala za tiskanje, ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701

COMMA d.o.o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756