Programska oprema
06.01.2006 07:06

Deli z drugimi:

Share

Tudi samostojno v zmago nad vohunsko nadlego

McAfee AntiSpyware Enterprise je le ena od novosti s katero proizvajalec varnostnih rešitev v računalništvu McAfee nadaljuje svoje poslanstvo zagotavljanja varnega računalniškega okolja v podjetjih raznih velikosti. Najpomembnejša pridobitev novega protivohunskega bojevnika je njegova samostojnost, saj za razliko od svojih predhodnikov lahko deluje tudi brez protivirusnega orodja McAfee Corporate VirusScan.

Ocene neodvisnih analitikov dokazujejo, da se strahu pred virusi, ki so vzrok najpogostejših glavobolov sistemskih skrbnikov v podjetjih vseh velikosti, vedno bolj pridružuje tudi skrb zaradi groženj različnih vohunskih programov. Proizvajalec rešitev računalniške varnosti McAfee je med prvimi prepoznal široke razsežnosti groženj vohunskih programov (Spyware) v poslovnem okolju in je že leta 2004 objavil prvo različico programske opreme AntiSpyware, ki je delovala kot nadgradnja profesionalnih protivirusnih orodij McAfee Corporate AntiVirus.

AntiSpyware Enterprise pa z vohunskimi programi lahko pospravi tudi samostojno na krilih naprednega in proaktivnega pregledovanja (On-Access Scanning). Nezaželeni programi, med katerimi so poleg vohunskih programov še oglaševalski programi (Adware), klicalniki (Dialers) in piškotki (Cookies) ter programi za oddaljeni nadzor računalnika in zapisovalci vtipkanih podatkov (Keyloggers), bodo s programom McAfee AntiSpyware Enterprise učinkovito in dokončno odstranjeni še preden bodo sploh dobili priložnost, da se razširijo v računalniku in tam ustvarijo škodo.

Za najvišjo stopnjo varnosti, ki zagotavlja miren spanec tudi pred virusi, pa se, kot tudi dosedanje različice, McAfee AntiSpyware Enterprise povezuje z zaščitnim paketom McAfee VirusScan Enterprise (različica 8.0i ali višja). V obeh primerih za sprotno posodabljanje zaščite pred vedno nastajajočimi novimi tovrstnimi grožnjami pa skrbi McAfee AVERT, ena najbolj cenjenih organizacij na svetu na področju raziskav in razvoja računalniške zaščite.

McAfee AntiSpyware je mogoče centralno nadzorovati prek ene same konzole. Pri velikih sistemih za to nalogo skrbi izjemno prilagodljiv in nadgradljiv McAfee ePolicy Orchestrator, posebej za manjša in srednje velika podjetja pa so ustvarili McAfee Protection Pilot.

Poleg zaščite pred vohunskimi in ostalimi zloveščimi programi na ravni posameznega računalnika ali strežnika, McAfee zagotavlja podjetjem zanesljiva orodja tudi za obsežno in popolno zaščito omrežij in internetnih prehodov. Ker pa so varnostnim tveganjem izpostavljeni tudi računalniki in omrežja v domači rabi, je v bogati ponudbi varnostnih rešitev McAfee tudi McAfee AntiSpyware, ki skrbi, da računalniki v domačem okolju prav tako ostanejo imuni pred nadlegami in škodami, ki jih povzročajo raznovrstni neželeni programi.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

AIKWIT d.o.o.

Ljubljanska cesta 84, 1354 Horjul, Tel: 01 620 26 16
Aikwit je sodobno tehnološko podjetje, ki svojim strankam, ki potrebujejo velike količine prevodov v kratkem času, zagotavlja prevajanje besedil v evropske jezike. Pred dvema letoma ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
sl_SISlovenian