Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Socialna omrežja
19.02.2021 18:29
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi Spotifyjevi zaposleni bodo delali na daljavo

Tudi Spotifyjevi zaposleni bodo delali na daljavo
Tudi Spotifyjevi zaposleni bodo delali na daljavo

Delo na daljavo bo za vedno ostalo del vsakdana tudi pri Spotifyju. Zaposleni bodo lahko izbrali celo državo, v kateri bodo delali, v pisarne pa se bodo vračali zgolj, če se jim bo to zdelo potrebno.

V družbo tehnoloških korporacij, ki bodo svojim zaposlenim omogočili (oz. dovolili) stalno delo na daljavo, vstopa tudi Spotify. Švedsko “streaming” podjetje je naznanilo, da bodo njihovi zaposleni lahko izbirali med delom v pisarni ali delom na daljavo, ne glede na geografsko lokacijo. Spotify iniciativo “Work From Anywhere” opisuje kot nov način kolaboracije, ki vsem zaposlenim omogoča delo kjerkoli jim to ustreza, da so le karseda kreativni in učinkoviti.

Spotify bo nov način dela v prakso implementiral letošnje poletje. Zaposleni se bodo glede na dogovor z nadrejenim in sodelavci odločili, kako pogosto, če sploh, se bodo vrnili v pisarno. Kot omenjeno, bo Spotify zaposlenim omogočil tudi izbiro lokacije, na kateri bodo delali. Razen nekaj omejitev zaradi časovnih pasov in regionalnih pravnih omejitev, Spotify zaposlenim ne bo omejeval izbiro države. “Če nekdo želi delati na lokaciji, ki ni v bližini prostorov Spotifyja, ga bomo pri tem podprli in mu plačali članarino za morebitne “co-working” prostore, če bo vseeno želel delati v pisarni,” so zapisali in zagotovo dodatno razveselili svoje zaposlene.

Spotifyjeva odločitev glede nove organizacije dela je naslednja v vrsti velikih tehnoloških podjetij, spomnimo na Salesforcovo naznanilo pred dobrim tednom dni. Tudi Salesforce se je namreč odločil, da bodo zaposleni lahko v večini delali od doma oz. na daljavo, še posebej pa bodo dali poudarek na usklajevanje osebnih zadev s službenimi. Vidimo lahko, da se Facebooku in Microsoftu pri novih “post-Covid” načinih dela pridružuje vse več podjetij in prepričani smo, da bo za prihodnost znamke delodajalca ravno fleksibilnost dela odločala o tem, kam bodo najboljši kadri želeli.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Podjetje Datalab Tehnologije d. d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. Sedež podjetja je v Ljubljani, hčerinska podjetja pa so na Hrvaškem, BiH, ... Več
Zlati partner

Manto d.o.o.

Kardeljeva cesta 90, 2000 Maribor, Tel: 02 330 51 80
Smo podjetje, ki se ukvarja z razvojem programskih rešitev in sistemske administracije. Delovati smo začeli v letu 1994, s pridobljenimi izkušnjami in znanjem smo leta 1996 dosegli ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4C, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56